Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, beşinci dönemiyle bordo-mavili takımda istikrarlı bir performans sergileyemedi.
Güneş yönetiminde Trabzonspor, Süper Lig’de 18 maçta 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak dengeli ancak istikrarsız bir performans ortaya koydu. Galibiyet oranının düşük, puan ortalamasının ise beklenenin altında kalması, Trabzonspor’un hedeflerinden uzaklaştığını ortaya koyuyor.
Güneş yönetiminde Trabzonspor, Süper Lig’de çıktığı 18 maçta 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde etti. Bu sonuçlarla takım, istikrar anlamında bekleneni veremedi ve üst basamaklara doğru tırmanma hedefinde ciddi zorluklarla karşılaştı. Güneş, bu dönemde takımını hücumda üretken tutarken, savunmada ise zaman zaman açıklar verdi.
Gol ve puan ortalaması düşük
Şenol Güneş’in Trabzonspor’u, bu süreçte maç başına 1.89 gol attı. Ancak, kalesinde 24 gol görmesi, savunma hattındaki sıkıntıları gözler önüne serdi. Maç başına 1.33 puan ortalaması ise takımı hedefleri anlamında zorladı.
Galibiyet ortalaması %33.33 civarında olan Güneş, her 3 maçtan birinde galip gelse de bu oran, Trabzonspor’un hedefleri doğrultusunda , beklentilerin altında kaldı.
Güneş'in öncelikleri ve gelecek için sinyaller
Şenol Güneş, daha önceki Trabzonspor dönemlerinde çıkış yakalamış ve ilerleyen dönemlerde takımı zirve mücadelesi içine sokmuştu. Beşinci dönemde yaşanan sıkıntılarla boğuşan Güneş, iskelet kadro kurma çalışmalarına devam ediyor. Gelen transferlerle birlikte oyun formatında da değişikliğe gitmesi beklenen tecrübeli teknik adamın, Trabzonspor’u yeniden zirveye taşımak için oyuncu grubuyla birlikte yapacağı değişiklikler ve düzenlemeler, sezonun geri kalanı için belirleyici olacaktır. Özellikle savunma güvenliğini artırmak ve hücum hattındaki verimliliği sürdürebilmek, Trabzonspor için en önemli öncelikler arasında yer alıyor.
Kaynak:

Olsun 6 cı döneminde inşaalah yakalar o istikrarı eminim ben olmadı 7 iyidir 7 Cide kesin yakalar ben inanıyorum sadece sabır çok sabırsız ve aceleciyiz biz oysa ne dedi Türk büyüğü sabrın sonu selamet ve zaferdir az sabredin yahu daha 6 dönem olmuş pes yani bir 16 olsun bakalım ne bu acele ayıp ğünah yazık azcık insaf
Yanıtla (0) (0)gayet istikrarlı gidiyor,deplasmanda düzenli şekilde kaybediyor,istifada etmiyor.9 deplasman 3 beraberlik,3 puan .8 mağlubiyet 1 galibiyet gibi.insan utanır.
Yanıtla (0) (0)şenol güneşin refleksleri yok olmuş heyecanı kaybolmuş artık takımı yönetemiyor oyuncu değişiklikleri zamanlaması bunlar olunca istikrar olmaz.şenol güneşin trabzonSpora yapacağı en büyük güzellik bırakıp gitmesidir.
Yanıtla (1) (0)Hocanın da yapabileceği çok bir şey yok, Süper ligin en kalitesiz takımını düzeltmeye çalışıyor.
Yanıtla (2) (0)