Trabzonspor'da Şenol Güneş açıkladı! "En büyük rahatsızlığım..."

Trabzonspor'da Şenol Güneş açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'da Teknik Direktör Şenol Güneş basın toplantısı düzenledi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şenol Güneş şu ifadeleri kullandı;

5 maçta, 5 puan. Oyun ve sonuçların; taraftarı, medyayı ve kimseyi memnun etmediğini biliyoruz. Trabzonspor büyük bir camia. Şu anda camia, bulunduğu konumdan memnun değil. Bulunduğumuz durumun sorumlusu da benim.

Eleştirilerin üst seviyede olduğunu görüyoruz. Bunları dikkate alacağız. Oyunumuz, hayallerimizin çok altında. Odaklanacağımız nokta, şu anı nasıl düzelteceğimiz. Anı yaşamak önemli. Başarı da başarısızlık da gördük. Tecrübeliyiz ve bu bir avantaj. Zorlukları taraftarlarla aşacağız. Takımda bir öz güven sorunu olduğu gerçek. Başarı sonrası herkeste bir takım değişimler olabilir. Zirveye çıktıktan sonra başarı gelemeyince, onun altında ezilenler olur.

gunes-aciklama-ts-1.webp

Öz güven ve moral sorunumuz var. Hatta tespit ve teşhiste yanlışlar da var. Hem bireysel hem de takım olarak iyi olmak zorundayız. Birlikte eleştiri yapıp tartışacağız. Belki birbirimizi de üzeceğiz ama sonunda değişeceğiz. Takıma uyum ve oyun sorunu var.

Fiziksel değerleri eleştirsek bile, bu haliyle bile bu değerleri daha iyi kullanabiliriz. Oyuncuların çalışması lazım ama önce eksiklerin tespit edilmesi gerek. Yetenek var ama iyi kullanamıyor. Basit top kayıpları var. Baskı yaparken birliktelik yok; bunlar organizasyonu gerektirir. 2 gün önce antrenmanda mükemmel yaptığımız çalışmayı sahada göremedik. Bir gün sonra eksiklerimiz olduğunu gördük. 8 gündeki 3 maçta gördüğümüz sorunları çözmek için önce teşhisi koymak gerek. Oyuncular da üzülüyor, bunu görüyorum. Oyuncularla birlikte bu işi çözeceğiz. Teslim olmak ve pes etmek yok.

Kaoslara izin vermek istemiyoruz. Oyuncuları verimlerini artırmak için koruyacağız; yanlışlarını korumak için değil. Oyun felsefesi oturmadı. En büyük rahatsızlığım da bu. Savunmada da hücumda da rakipten üstün olmak gerekiyor. Trabzonspor'un DNA'sı da bu.

Beşiktaş maçında özellikle direnç olarak iyi başladık. 10 kişi kaldıktan sonra hücumcumuz bile savunma yaptı. Yüzde yüzlerini verdiler ve umut verdiler. Ama Kayserispor maçında yanlış hücum yaptık ve dönen topları rakip aldı. Oyunu daha fazla rakip sahada oynadığımızda bütün bunların terse döneceğini düşünüyorum.

gunes-aciklama-ts-2.webp

Başkan çok üzülüyor ve morali bozuluyor. Anlattığı konuları hayata geçirebilirse, Trabzonspor sadece saha içinde değil, saha dışında da güçlü olacaktır. Transfer çok konuşuldu ama bazen çözüm değil. Başkana da söyledim, alacaksak devre arasında. Bize uyabilecek, marka değeri olan futbolcu almak istiyoruz. Eldeki oyunculara da söyledim. Bu futbolculardan bir takım yapacağım ve devreye kadar gideceğiz. Şu an tespitlerimiz var ama onu eldekilerle kapatıp şansı vereceğiz. Sezon arasında da bakacağız.

Şartlar ne olursa olsun; kendi oyunumuzu oynayacağız, hakemi de mazeret etmeyeceğiz. Kendi oyunumuzu geliştirdiğimizde, diğer konular eksiklik olarak görünürse, onları değiştirmeye çalışırız.

Tüm taraftarların iyi sonuçlar beklediğini biliyorum. Kırgınlıklar ve kızgınlıklar Trabzonspor sevgisini yaralamamalı. Beni de başkasını da sevmeyenler olabilir fakat Trabzonspor sevgisine zarar vermemeli. Trabzonspor sevgisi bundan üstün ve önemlidir. Bu takımı başarıya getirmekten başka bir düşüncem yok; onu da yapacağım.

Cihan Çanak'ın bu hafta koşu temposu ve dinamizmi yoktu. Oyuna katılım konusundaki beklentim büyüktü. Çabuk ve arkaya sızabilen bir oyuncu ama bu maçta hiç yapamadı. Devre arasında, iyi olmadığı için oyundan aldım. Geldi, bir sakatlığı varmış. Daha önce de varmış. Belli ki o sakatlık etkiliyor ama üstüne gidiyor. Oyuncu bazen iyi niyetle devam etmek istiyor. Niyet iyi ama karar yanlış. Ben görmeyebilirim ama sen söyleyebilirsin. Sahaya çıkıp risk alıp verimsiz olan oyuncu istemem. Onun dışında sahaya çıktığın zaman, yüzde yüzünü vereceksin.

gunes-aciklama-ts-3.webp

Futbolcular bu değil. Kötü oynadıklarını kabul ediyorum ama kötü oyuncular olduklarını kabul etmiyorum. Ama bunlar çok da mı iyi oyuncu, o da soru işareti. Bunu daha sonra göreceğiz. İyiysen, rakibe karşı üstün olup Türkiye'nin en iyisi olduğunu sahada göstereceksin.

Hakemin golü verip vermediğini şu anda niye konuşayım? Şu anda konuşacak halimiz yok. 10 tane pozisyona gir, o vermesin. Konuşacağız. Türkiye'de kim haklı, kim haksız bazen karışıyor tabii ki. Şu anda saha dışına çok fazla çıkmak istemiyorum. Benim hırsım oyuncuya, oyuncunun hırsı tribünlere yansıyacak. Hepsi bir enerji olacak, doğru oynayacağız. Ondan sonra bakalım bizi durdurabiliyorlar mı, görürüz. Şu anda yaptıklarını biliyoruz. Sahada kimin yaptığını biliyoruz. Ağır konuşmasını da, susmasını da biliriz. O sonraki iş.

Transfer çözümlerden bir tanesidir ama eldeki oyuncuların ne olduğuna karar vermek gerek. Öyle bir oyuncu alırsın ki; marka değeridir ve hazırdır, o tamam. Sıkıntı belli, önce değerlendireceğiz. Yetmezse devre arası karar vereceğiz.

Poyraz'ı Kayserispor maçında oyuna koydum. Hiçbir şey yapmadı. Antrenmanda sordum ona, "çekingen gibi oynadın" dedim. Peki, antrenmanda? Rakibe basıyorsun. Top alıp pas yapıyorsun. Bunu daha uzun yapmak gerek.

Umut, Kayserispor maçında girdi. Bir şeyler yaptı. Ama Gaziantep maçında hiçbir şey yapamadı. Belki de tam hazır değil. Muhakeme ile oyuncuları kaybetmeyelim.

Benim düşündüğüm Denswil bunun üstünde. Böyle devam eder mi? Etmemesi lazım. Bir süre sonra oraya başka oyuncu koyarsak, o da iyi oynarsa, bu sefer Denswil oynamaz.

Güngör Hoca ile görüştüm. U19'dan direkt oynayacak oyuncu olmadığını onlar da söylüyorlar. Ama yetenekli oyuncular var. A takımda idmana dahi çıkacak oyuncu varsa, alacağız. Gitmek isteyen hiçbir oyuncuya mani olamayız. Ama gitmek isteyen de gitsin. Hiçbir oyuncuya ille de kal demiyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler