Trabzonspor’da Simon Banza, Fatih Tekke’nin yolunda ilerliyor

Simon Banza, Trabzonspor'un son yıllardaki en etkili forvetlerinden biri olmayı başardı.
Trabzonspor’da Simon Banza, Fatih Tekke’nin yolunda ilerliyor

Trabzonspor’un bu sezonki en dikkat çeken ismi Simon Banza oldu. Demokratik Kongolu golcü, hem performansıyla hem de hedefleriyle bordo-mavili camiada adından söz ettirmeyi sürdürüyor. Efsane golcülerden Fatih Tekke gibi gol krallığını hedefleyen 28 yaşındaki oyuncu, istatistikleriyle takımına büyük katkı sağlıyor.

Süper Lig'de 24 karşılaşmada 17 gol atan ve 3 asist yapan Banza, toplamda 20 gole doğrudan etki etti. Gol beklentisi 14.3 olan yıldız oyuncu, bu beklentinin üstüne çıkarak 17 gol kaydetti. Her 115 dakikada bir gol atma ortalamasına ulaşan Banza, ceza sahası içindeki etkinliğiyle dikkat çekiyor.

Golcü oyuncunun attığı 17 golün tamamı ceza sahası içinden gelirken, asist beklentisi 0.98 olmasına rağmen 3 kez takım arkadaşlarına gol pası verdi. Maç başına 2.5 şut çeken Banza, bunların 1.3’ünü isabetli şekilde kaleye gönderdi. Attığı gollerin 5’i penaltıdan gelirken, 3’ünü kafayla, 11’ini sağ ayağıyla ve 3’ünü sol ayağıyla ağlara gönderdi.

Verimlilikte Zirvede
Simon Banza, Trabzonspor'un son yıllardaki en etkili forvetlerinden biri olmayı başardı. Süper Lig'deki son üç gol kralı olan Alexander Sörloth, Burak Yılmaz ve Fatih Tekke ile kıyaslandığında, Banza'nın da benzer bir performans sergilediği görülüyor. Sörloth, 2019-2020 sezonunda 24 haftada 19 gol, Burak Yılmaz 2011-2012 sezonunda 21 maçta 25 gol, Fatih Tekke ise 2004-2005’te 24 maçta 20 gol atmıştı.

Bitiricilikte Ligin En İyisi
Comparisonator’un verilerine göre, bu sezon Süper Lig’de penaltı golleri hariç en yüksek bitiricilik yüzdesine sahip oyuncu Simon Banza oldu. En az 6 gol atan forvetler arasında yapılan değerlendirmede Banza, yüzde 26’lık oranla ilk sıraya yerleşti. Onu Çaykur Rizespor'dan Ali Sowe (yüzde 24.1) ve Eyüpspor’dan Mame Thiam (yüzde 22.9) izledi. Penaltılar da dahil edildiğinde Banza, yüzde 32.7’lik bitiricilik oranıyla yine zirvede yer aldı.

Derbilerde de Sahne Aldı
Banza, büyük maçlarda da sorumluluktan kaçmadı. Bu sezon Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ile oynanan üç derbi maçının tamamında gol sevinci yaşadı. Fenerbahçe ağlarını iki kez sarsan tecrübeli forvet, Beşiktaş ve Galatasaray’a karşı da birer gol attı. Galatasaray karşısında ayrıca bir de asist yaptı.

Tekke ile Güç Birliği
Trabzonspor’un başına geçen Teknik Direktör Fatih Tekke, Banza ile yakından ilgileniyor. Tekke, 28 yaşındaki forvetin kalitesinden ve tecrübesinden maksimum seviyede faydalanmak istiyor. Banza da yeni hocasının ilgisinden memnun. Son olarak Başakşehir karşısında gol ve asistle öne çıkan golcü oyuncu, Göztepe ile oynanacak maçta kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Ancak sezonun kalan bölümünde lig ve kupada önemli bir rol üstlenecek.

15 Farklı Takımı Boş Geçmedi
Banza, bu sezon Süper Lig’de çıktığı 23 maçta 13 farklı rakibe gol atma başarısı gösterdi. 3 karşılaşmada da asist yaparak takımına katkı sundu. Ziraat Türkiye Kupası’nda ise Alanyaspor ve Çaykur Rizespor’a karşı gol buldu. Böylece 26 resmi maçta 15 farklı rakibin filelerini havalandırarak, ligin en çok konuşulan forvetlerinden biri oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
    Önceki ve Sonraki Haberler
    Bunlar da İlginizi Çekebilir