Trabzonspor’un deneyimli kalecisi Uğurcan Çakır, 2024-2025 sezonunda ortaya koyduğu etkileyici performansla rekorlara bir adım daha yaklaşıyor. Sezon başından bu yana sergilediği istikrarlı oyunla bordo-mavili takımın en önemli kozlarından biri olan milli file bekçisi, bu sezon Süper Lig’de 12 karşılaşmada kalesini gole kapatmayı başardı.
Rizespor karşısında gol yemedi
Süper Lig’in 31. haftasında oynanan ve Trabzonspor’un 2-0’lık galibiyetiyle sonuçlanan Rizespor karşılaşmasında da kalesini gole kapatan Uğurcan, sezon genelindeki formunu bir kez daha ortaya koydu. Deneyimli kaleci, bu başarısıyla 2020-2021 sezonundaki 13 maçlık "gol yememe" performansına bir adım daha yaklaştı.
2 maçta daha kalesini kapatırsa rekor kıracak
Uğurcan Çakır, sezonun kalan bölümünde 1 maçta daha gol yemezse, 2020-21 sezonundaki başarısını egale edecek. Ancak 2 maçta daha kalesini gole kapatması halinde, kariyerinin en yüksek gol yememe sayısına ulaşacak ve yeni bir rekora imza atmış olacak. Bu istatistik, Uğurcan’ın sadece Trabzonspor için değil, Türk futbolu adına da önemli bir başarıya doğru ilerlediğini gösteriyor.
Kaynak:
