Trabzonsporlu oyuncuyu eski hocası değerlendirdi! "Stres altında"

Marius Sumudica eski öğrencisi Denis Dragus'u değerlendirdi.

Trabzonsporlu oyuncuyu eski hocası değerlendirdi! "Stres altında"

Marius Sumudica Trabzonspor'un bu sezon büyük umutlar ile kadrosuna kattığı eski öğrencisi Denis Dragus'u değerlendirdi.

Dün akşam Romanya Milli Takımı ile Güney Kıbrıs ile karşı karşıya gelen Denis Dragus 3-0'lık galibiyette takımına katkı sağlayamadı ve 72. dakikada köşeye alındı.

Rumen basınına açıklamalarda bulunan deneyimli teknik direktör Marius Sumudica, Trabzonspor forması giyen eski öğrencisi Denis Dragus hakkında dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Sumudica, Dragus'un yeteneklerine vurgu yaparken, gol atamadığında yaşadığı sorunların altını çizdi.

"Forvet oyuncusu olarak gol atamadığında her şeyi yaparsın. Bazen çok bireysel oynadığı doğru. Onu çok iyi tanıyorum, çok fazla içten içe tüketen birisi olduğunu biliyorum. Başarılı olmak için elinden geleni yapıyor," ifadeleriyle konuşmasına başlayan Sumudica, genç oyuncunun çabasına dikkat çekti.

Sumudica, Dragus'un sahadaki en büyük avantajlarından birinin baskı yapma yeteneği olduğunu belirtti: "Denis, gerçek yeteneklere sahip bir oyuncu, baskı yapmada açık ara en iyisi. Ona sık sık, birçok durumda kendini çok fazla tükettiğini ve bazı pozisyonları sonuçlandırmak için enerjisini kaybettiğini söylüyordum."

"Antrenmanlarda Bile %100'ünü Veriyor"

Teknik direktör Sumudica, Dragus'un maçlardan bir gün önce bile antrenmanlarda yüksek performans gösterdiğini söyledi. "O, maçtan bir gün önce antrenmanlarda da aynen maçtaki gibi %100'ünü veriyor. Ona, 'Biraz dur, beni öldürüyorsun, birine daha sert giriyorsun, ayrıca enerjini kaybediyorsun. Yarın maç var.' diyordum," şeklinde konuştu.

Denis Dragus'un büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Sumudica, gol atmadığı sürece üzerindeki baskının devam edeceğini ifade etti. "Büyük bir potansiyele sahip, iyi ayakları var, yüksek efor kapasitesi var, tek eksiği gol. Sürekli bir stres altında. Trabzonspor'da milyonlarca Euro değerinde oyuncularla mücadele ediyor, zor bir takım ve sezonu iyi başlamadılar. Ve birçok insan yabancı oyuncuları eleştiriyor."

"Gol Atmadan Kendini Özgür Bırakamaz"

Sumudica, Denis Dragus'un henüz futbol olgunluğuna tam anlamıyla ulaşmadığını ve biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu belirtti: "Draguș henüz futbol olgunluğuna ulaşmadı, 24-25 yaşlarında. Gaziantep'teyken patlama yaptı. Zor, desteğe ihtiyacı var. Tozunu aldığınız bir biblo gibi."

Son olarak Sumudica, Dragus'un özgüven kazanması için acilen bir gole ihtiyacı olduğunu söyledi: "Gole ihtiyacı var. Küreğini elinden aldığında sinirlenen bir çocuk gibi. Onu aşağı çeken tek tarafı bu. Kendini açması gerekiyor. Hemen bir gole ihtiyacı var."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler