Trabzonspor'un jokeri Batista Mendy

Trabzonspor'un Fransız oyuncusu Batista Mendy, takımın joker'i oldu. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda oyuncu savunma ile orta saha arasında forma giyiyor.

Trabzonspor'un jokeri Batista Mendy

Trabzonspor'un , geçtiğimiz sezon başında Fransa'nın Angres takımında transfer ettiği Batista Mendy'i , savunmada ve orta sahada forma giyerek bordo-mavili takımın joker oldu.

Hem defansta hemde orta sahada oynadığı maçlarda önemli performanslar ortaya koyan Fransız oyuncu bıraktığı yerden devam ediyorTrabzonspor'da görevinden ayrılan Nenad Bjelica döneminde ön libero bölgesinde değerlendirilen Batista Mendy, Abdullah Avcı'nın takımın başına gelmesiyle defans, ön libero ve merkez orta sahada görev aldı. Geçtiğimiz sezon Trendyol Süper Lig'de ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı 38 maçın 12'nde ön libero, 10'nde Merkez Orta Saha, 16'nda ise stoperde forma giydi.

Oyuncu bu sezonda benzer bir tabloyla karşı karşıya kaldı. Mendy, UEFA Avrupa Liginde forma giydiği 3 maçın 2'nde stoper, 1'nde ise merkez orta saha da forma giydi. Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında ise Sivasspor ile 0-0 beraberlikle sonuçlanan maça ikinci yarıda dahil olan Fransız oyuncu stoper bölgesinde görev aldı.

Onun için bölgenin bir önemi yok
Trabzonspor'un Fransız oyuncusu Batista Mendy için saha içersinde bölgenin bir önemi yok. 8,6,4 ve 2 numarada oynayabilen oyuncu, yeni transferlere rağmen teknik direktör Abdullah Avcı'nın sahadaki en önemli joker oyuncusu pozisyonunu koruyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler