KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs sonuçları sorgulama 2024-2025

KYK Burs sonuçları ile alakalı gelişmeler merakla bekleniyor.

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs sonuçları sorgulama 2024-2025

2024-2025 eğitim öğretim yılı için KYK burs ve kredi başvuruları sona erdi ve sonuçların açıklanması için geri sayım başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, 8-13 Ekim 2024 tarihleri arasında burs ve kredi başvurularını e-Devlet üzerinden kabul etti. Öğrenciler, KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ve sonuçların nasıl öğrenileceğini merak ediyor. İşte 2024-2025 KYK burs başvuru sonuçları hakkında detaylar...

KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK burs ve kredi sonuçları henüz açıklanmamış olmakla birlikte, geçtiğimiz yıllardaki sonuç açıklama tarihleri göz önünde bulundurulduğunda, 2024-2025 eğitim öğretim yılı KYK burs başvuru sonuçlarının Kasım ayının ikinci haftasında açıklanması bekleniyor. Geçen yıl başvurular 12-19 Ekim tarihleri arasında alınmış ve sonuçlar 13 Kasım'da erişime açılmıştı. Bu yıl da benzer bir tarihte sonuçların açıklanması öngörülüyor.

Resmi bir açıklama yapıldığında detaylar haberde güncellenecektir.

KYK Burs Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Öğrenciler, KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçlarını e-Devlet üzerinden kolayca öğrenebilecek. Sonuçlar, https://www.turkiye.gov.tr/genclik-ve-spor-burs-ogrenim-kredisi-basvuru-sonucu-sorgulama ekranında yer alacak.

Burs ya da öğrenim kredisi kazanan öğrenciler, e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylayarak işlemlerini tamamlamalıdır.

KYK Burs Ücretleri Ne Kadar?

2024 yılı itibarıyla burs ve kredi tutarları:

Lisans öğrencileri için: 2.000 TL

Yüksek lisans öğrencileri için: 4.000 TL

Doktora öğrencileri için: 6.000 TL

KYK Bursları Ne Zaman Yatırılacak?

KYK burs ve kredi ödemeleri, ilk defa burs/kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla yapılmaya başlanacak. Öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

Öğrenciler, burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini internet üzerinden öğrenebilir ve ATM kartlarını bankadan temin edebilirler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler