Trabzon Boztepe Seyir Terası açıldı

Trabzon'un Boztepe mahallesinde yapımı tamamlanan 'Boztepe Seyir Terası' açılışı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi.

Trabzon'un Ortahisar ilçesinin Boztepe mahallesinde yapılan 'Seyir Terası'nın açılışında Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, konuşma yaptı.

Genç, konuşmasında "Bugün anlamlı bir gün. Ramazan Bayramı'nı idrak ediyoruz. Aynı zamanda Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan. Her ikisini de ayrıca kutluyoruz.

Şehrin katma değer olarak çok daha ileri taşındığı süreci yaşıyoruz. Trabzon kıymetli bir şehir. Kültür, tana ve sanat şehri. Gelişen trendimiz ise turizm. Bizler yerel yöneticiler olarak Cumhurbaşkanımızın desteği ile şehrimize bir şeyler daha katabilmenin derdi içerisindeyiz.

Trabzon fındık ve çay kenti aynı zamanda. Bir mukayese yapmak için söylüyorum. Geçen yıl fındıktan Trabzon'a girdi değeri 126 milyar Dolar iken, geçen yıl 200 bin yabancı turistin artmasıyla ile 1 milyar Dolar girdi oldu. Turizmi daha fazla öne çıkarma düşüncesindeyiz.

Trabzon Boztepe Seyir Terası açıldı

Şehrimize bugün yine turizm ağırlıklı bir eseri kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Seyir Terası 900 metre yürüyüş parkuru, içerisinde 1 cam ve 2 ahşap terasın bulunduğu, 1100 ve 400 metrekareden iki yaşam ünitesinin bulunduğu güzel bir alan olacak. Bu bölge Trabzon'un tarihinde önemli bir yer. Katkı sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Açılışta konuşam ayapan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise,"Ortahisar Belediyemizin yapmış olduğu bu güzel ve anlamlı projeyi birazdan açacağız. Bu tür projelere her zaman ihtiyacımız var. Trabzon aynı zamanda bir turizm şehri. Şehrimize gelenlerin daha uzun sürede burada kalmalarını sağlayacakları projelere ihtiyaç var. Boztepe'de açacağımız Seyir Terası yerli ve yabancı herkese hizmet edecek. Ortahisar Belediye Başkanımıza ve katkıları olan Mustafa Varank, Murat Kurum, Adil Karaismailoğlu ve Süleyman Soylu bakanımıza teşekkür ediyorum. Seyir Terası'nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Trabzon Boztepe Seyir Terası açıldı

AK Parti milletvekili adayı Ulaştıma ve Altaypı Bakanı olan Adil Karaismailoğlu açılışa özel konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Trabzon'un güzelliklerine güzellik katacak bir proje için buradayız. Boztepe çocukluğumuzun geçtiği yerlerden biri. Seyir Terası ile Trabzon'a hizmet vermeye devam edecek. Projede emeği geçen başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Trabzon kadim bir şehir, imparatorluk şehri. Trabzonspor'un şehri. Seyir Terası ve yürüme alanlar, kafeteryalar çok güzel olmuş.

Yarın Kanuni Bulvarını'nın önemli bir kısmını açacağız. Erdoğdu-Bahçecik ve Yenicuma bağlantısını açacağız. İnşallah Kanuni Bulvarı'nı bu yıl içinde yıl sonuna kadar Değirmendere sahil yoluna bağladığımızda şehre nefes aldılaracak.

Yine Büyükşehirimizin de önemli çalışmaları var. Ganita Parkı'nı da 30 Nisan'da Trabzon'un hizmetine sunacağız. Yine 1 Mayıs'ta Güney Çevre Yolu projesinin temelini atacağız. Bunlar devasa projeler.

Şehrimizde turizm gelişiyor. Turistlerimizi kaliteli şekilde ağırlamak gerek. Trabzon'un misafirperverliğini göstermek gerekir. Hizmet sektörümüzün gelişmesi için önemli çalışmalar yapıyoruz. Önümzüdeki günlerde Trabzon'da Dışişleri Bakanlığı bir temsilcilik açacak. Bir büyükelçi atanacakj. Gelişen turizm sektöründe burada önemli çalışmaları yöneteceğiz.

Şehrimiz gelişmeye müsait. Bütün uluslararası koridorların buluştuğu bir şehir. Yeni tarihi İpek Yolları'nda bahsediyoruz. Trabzon Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaya devam edecek.

Havalimaından bahsetmiştik. Dünyanın en nadide havalimanlarından birine bu sene başlıyoruz. Tren ve raylı sistem içinde önümüzdeki günlerde adımlar atacağız.

AK Parti eser siyaseti yapıyor. Vatandaşın hayatını kolaylaştırıyor. 20 yıldır bunu yapıyoruz. Yatırımlar sayesinde Türkiye çok hızlı büyüyor. Güçlü altyapı olursa gelişmenize bir engel kalmaz. Şu anda 1 trilyon Dolar'lık ihracat hedefimiz var.

Geçen yıl Trabzon'da 1.2 milyon Dolar'dı ihracat. Kısa vadede 3.5 milyar dolar, orta vadede 5 milyar Dolar'a çıkaracağız inşallah."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler