Çöpten sanat eseri
“Yumurtalık Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi” projesi kapsamında denizden çıkartılan atıklar, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından birer sanat eserine dönüştürüldü.YUM-DER’in BTC Şti. ve EDUSER Danışmanlık desteğiyle yürüttüğü “Yumurt
“Yumurtalık Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi” projesi kapsamında denizden çıkartılan atıklar, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından birer sanat eserine dönüştürüldü.
YUM-DER’in BTC Şti. ve EDUSER Danışmanlık desteğiyle yürüttüğü “Yumurtalık Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi” projesi kapsamında Yumurtalık Limanı ve Halk Plajı’nda yapılan sualtı temizlik çalışmalarının sonuçları, bugün düzenlenen etkinlikle paylaşıldı. YUM-DER’in Çukurova Üniversitesi Yumurtalık Meslek Yüksekokulu, Yumurtalık Belediyesi ve S.S.Yumurtalık Merkez Su Ürünleri Kooperatifi ortaklığında yürüttüğü proje için özel olarak düzenlenen etkinliklere mülki idare, yerel yönetim, çeşitli kamu kuruluşları yöneticileri ile balıkçı aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikler kapsamında balıkçı ailelerin genç üyelerinden yetiştirilen sualtı dalgıç ekibi, Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Mustafa Çekiç liderliğindeki Sualtı Teknolojisi öğrencileri, Yumurtalık İlçe Emniyet Amirliği ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Sualtı Grup Amirliği’nde görevli dalgıçlar tarafından dalışlar yapılarak sualtı kirleticileri kıyıya çıkarıldı. Su altından çıkarılan atıklar, Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Suat Karaaslan öncülüğünde Resim ve Heykel Bölümü son sınıf öğrencileri tarafından tasarlanarak birer sanat eserine dönüştürüldü. Öğrenciler, liman duvarına deniz altındaki zengin yaşamı yansıtan deniz canlıları da çizdi. Sergilenen eserleri, Yumurtalık Atatürk Ortaokulu son sınıf öğrencileri de gezerek birtakım etkinliklere katıldılar. Proje kapsamında teorik ve uygulamalı eğitimler verilerek, sualtı dalgıcı olarak yetiştirilen 10 gencin dalgıçlık belgeleri de takdim edildi.
Proje hakkında bilgi veren YUM-DER Proje Koordinatörü ve Yüksek Okul Sualtı Teknolojisi Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Mustafa Çekiç, “Projeyle Yumurtalık Limanı ve Halk Plajı’nın düzenli olarak sualtı temizliğinin yapılmasının yanı sıra deniz kirliliği, deniz eko sistemi, denizel yaşam ve deniz kültürü konularında kamuoyunun dikkatini çekmeyi hedefliyoruz. Başta projemize destek veren BTC Şirketi’ne, EDUSER Danışmanlık’a ve proje ortaklarımızdan Çukurova Üniversitesi Yumurtalık Meslek Yüksekokulu, Yumurtalık Belediyesi ve S.S.Yumurtalık Merkez Su Ürünleri Kooperatifi’ne teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Yumurtalık Kaymakamlığı, Yumurtalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne projemize değerli katkılarından dolayı müteşekkirim” dedi.