İmamlara organ nakli anlatıldı

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)Farabi Hastanesi organizesinde İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda, organ bağışı konusunda imamlara yönelik anket çalışması yapıldı. Anket çalışmasının

İmamlara organ nakli anlatıldı

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)Farabi Hastanesi organizesinde İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda, organ bağışı konusunda imamlara yönelik anket çalışması yapıldı.

Anket çalışmasının ardından söz alan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Sevtap Ekim, Türkiye'de yaklaşık 44 bin diyaliz hastası bulunduğunu, yapılan çalışmalarda bu sayının 10 yıl içerisinde 100 bine yaklaşmasının beklendiğini söyledi.

Organ bağışının, insanların yaşamlarını yitirdikten sonra organlarının kullanılmasına izin verilmesi olduğunu ifade eden Ekim, şunları kaydetti:

''İnsanlar bu konuda organlarının bir kısmının ya da tamamının bağışlanmasını tercih edebilir. Bununla ilgili olarak belirlenen kanun maddelerine göre de uygulama esasları bulunmaktadır. Organ bağışı yapılırken de bu kişinin ailesinin mutlaka haberdar olması gerekiyor. Türkiye'de organ bağışı kabul edilse de ailenin izni olmadan organlar alınmıyor. Kanuna göre alınabilir ama Sağlık Bakanlığı olarak düşüncede ailenin izni olmadan alınmaması yönünde.''

KTÜ Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu ise 13 Mart tarihinde KTÜ Farabi Hastanesi'nde ilk böbrek nakli yapıldığını anımsatarak, diyaliz hastası olan kişilere yapılan böbrek naklinin yaşam süresini önemli derecede uzattığını kaydetti.

Toplantıya Trabzon'da görev yapan imamlar ile müftülük personeli katıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler