Şok eden rapor! 9 ayda 40 bin kadın...

 Bu yılın ilk 9 ayında 40 bin kadın şiddet mağduru oldu. Her 10 dakikada bir kadın şiddet gördü. Can güvenliği olmayan 69 kadın ile 50 çocuğun kimliği değiştirildi.İçişleri Bakanlığı'nın resmi verileri kadına şiddetin boyutunu bir kez daha gözler önüne se

Şok eden rapor! 9 ayda 40 bin kadın...

 Bu yılın ilk 9 ayında 40 bin kadın şiddet mağduru oldu. Her 10 dakikada bir kadın şiddet gördü. Can güvenliği olmayan 69 kadın ile 50 çocuğun kimliği değiştirildi.
İçişleri Bakanlığı'nın resmi verileri kadına şiddetin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. İlk 9 ayda ülke genelinde 40 bin kadın şiddete maruz kaldı. 1 Ocak ile 30 Eylül tarihleri arasında ülke çapında meydana gelen olaylarda 105 kişi "aile içi" cinayete kurban gitti.

Kurbanların büyük bölümünü kadınlar oluşturdu. Buna göre, her 10 dakikada 1 kadının şiddete uğradığı anlaşıldı. Kadına yönelik şiddet olaylarının çoğunluğunu; darp, hakaret ve tehdit oluşturdu. Bu suçları cinsel istismar ve yaralama takip etti. 2 bini aşkın kadın silah, bıçak ve sert cisimlerle yaralanarak hastanelik oldu.

50'Sİ ÇOCUK

Ai­le­nin Ko­run­ma­sı ve Ka­dı­na Kar­şı Şid­de­tin Ön­len­me­si­ne Da­ir Ka­nun kap­sa­mın­da Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü (EGM), can gü­ven­li­ği ris­ki ta­şı­yan 69'u ka­dı­na ye­ni kim­lik ver­di. An­ne­le­riy­le bir­lik­te ya­şa­yan 50 ço­cuk­ da bu kap­sa­ma alın­dı.

Okul kayıtları yenilendi

Anne ve çocukların yerlerinin tespit edilememesi için özel önlemler alındı. Çocukların okul kayıtları da yeni kimliklerine göre değiştirildi. EGM, mahkemeler tarafından kimlikleri değiştirilen kişilerle ilgili diğer kurum ve kuruluşlarca yapılan tüm işlemlerin "gizlilik ilkesine" göre yürütülmesi amacıyla çalışma başlattı.

Erkeklere koruma

Po­lis, 6284 Sa­yı­lı Ka­nu­n'un 3/1 mad­de­si uya­rın­ca ül­ke ça­pın­da 5 bin 450 ka­dın ile 23 er­ke­ği"çağ­rı­" üze­ri­ne ko­ru­yor. İs­tan­ bu­l'­da bir ka­dın ya­kın ko­ru­ma kap­sa­mı­na alın­dı. Ko­ru­nan ki­şi­le­rin ço­ğun­lu­ğu acil yar­dım bu­to­nu uy­gu­la­ma­sı­nın baş­la­tıl­dı­ğı Ada­na, Bur­sa, An­ka­ra, İs­tan­bul, İz­mir, Mer­sin, gi­bi bü­yük şe­hir­ler­de ya­şa­yan­lar oluş­tu­ru­yor.

23 KADINA BUTON

Ai­le ve Sos­yal Po­li­ti­ka­lar Ba­kan­lı­ğı mah­ke­me ka­ra­rı ile Ada­na­'da 9, Bur­sa­'da 14 ka­dı­na acil yar­dım bu­to­nu ver­di. Ada­na ve Bur­sa­'da­ki pi­lot uy­gu­la­ma Şid­det Ön­le­me ve İz­le­me Mer­kez­le­ri­'nin (ŞÖ­NİM) bu­lun­du­ğu di­ğer il­ler­de de yay­gın­laş­tı­rı­la­cak. Ba­kan­lı­ğın elin­de ha­len GSM hat­lı 227 adet acil yar­dım bu­to­nu mev­cut. Acil yar­dım bu­ton­la­rı 3'er ay­lık sü­re­ler­le mağ­dur­la­ra ve­ri­li­yor.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler