Trabzonlu şef Hakkari dağlarında!
Hakkari'de, özellikle kış aylarında yağıştan dolayı dağlık alandan koparak ölümlere ve yaralanmalı kazalara sebep olan taş ve kayaların yola düşmesini engellemek için Trabzonlu ekip şefi ve 10 kişilik ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları 11'inci Bö
Hakkari'de, özellikle kış aylarında yağıştan dolayı dağlık alandan koparak ölümlere ve yaralanmalı kazalara sebep olan taş ve kayaların yola düşmesini engellemek için Trabzonlu ekip şefi ve 10 kişilik ekibi çalışmalarını sürdürüyor.
Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi verilen dağlık alandaki tel örgü çalışmasını 3 aydan bu yana yapan işçiler, tehlikeleri göze alıp komandolar gibi dağlardan kayaların kopmasını engelleyecek olan tel örgüleri monte etmeye çalışıyor.
Kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Depin mevkisinde, Hakkari-Van karayolunda bulunan dağlardan kopan taş ve kayalar yıllardır tehlike saçıyor. Taş ve kayaların yola düşmesi nedeniyle meydana gelecek kazaların önüne geçmek için Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğü'nce çalışma başlatıldı. İhalesi Samsunlu bir firmaya verilen çalışmayla dağların yamaçları, çelik tellerle kapatılıyor.
Tonlarca ağırlıktaki çelik tel balyalarını vinç yardımıyla 50 metre yüksekliğe taşıyan işçiler, aşağı sarkıtılan tel örgüleri demirlerle kayalıklara sabitliyor. Halatlar yardımıyla tırmandıkları kayalıklarda tel örgülerin kayalıklara montajını yaparak kazaların önüne geçmeye çalışan işçiler, kendi güvenliklerini sağlamak için de tedbiri elden bırakmıyor.
Ekip şefi olan Trabzonlu Osman Şen, Hakkari-Van karayolundaki 7 kilometrelik dağlık alanda bulunan taş veya kayaların yola düşmesini önleyip, insanların güvenliğini sağlamak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.
Çalışmalarını 10 kişilik ekiple sürdürdüklerini belirten Şen, "Yola kaya düşmesin diye bu işi yapıyoruz. Samsun firması bi işi yapıyor. Türkiye'nin her yerinde buraya gelip çalışan var. Toplamda 60 bin metre karade bir tel örgüsü çalışması yapacağız. Bunun 3 bin metrekaresi bitmiş durumda. Bunun eğitimini aldık. Burada çalışan arkadaşların can yelekleri de var. İp ve halat yardımıyla dağlara çıkıp tel örgülerini demirlerle monte ediyor. Önce yukarıda emniyeti sağlayıp sonra çalışıyoruz. Kimi zaman ufak kazalar oluyor. Ama bu çalışmalarımızı başarıyla sürdürüyoruz. Burada çalışanlar günlükleri 100 ile 150 TL arasında değişiyor" diye konuştu.