Türkiye'nin kredi notu yüksek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, risk primini dikkate alan bir çalışma yapıldığında, Türkiye'nin raytinginin uluslararası piyasalarda fiyatlandırılan risk primine oranla çok düşük olduğunu belirtti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Yani piyasalar, Türkiye'nin kr

Türkiye'nin kredi notu yüksek
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, risk primini dikkate alan bir çalışma yapıldığında, Türkiye'nin raytinginin uluslararası piyasalarda fiyatlandırılan risk primine oranla çok düşük olduğunu belirtti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Yani piyasalar, Türkiye'nin kredi notunu daha yüksekte fiyatlıyorlar, dolayısıyla kredi değerlendirme kuruluşları piyasaları geriden takip ediyor” dedi.

Şimşek, bir gazetecinin uluslararası kredi kuruluşu Moody's yetkililerinden bir grubun Türkiye'de olduğunu hatırlatarak, Moody'sin Türkiye'ye verdiği kredi notunun düşük olup olmadığını sorması üzerine de risk primini dikkate alan bir çalışma yapıldığında, Türkiye'nin raytinginin uluslararası piyasalarda fiyatlandırılan risk primine oranla çok düşük olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler