Prof.Dr. Osman Bektaş

Prof.Dr. Osman Bektaş

Panel: Yerbilimsel verilerin kent planlanmasında önemi

Afet duyarlı planlama, afet tehlike ve risklerini göz önüne alan ve afetlerin önlenmesi ve zararlarının azaltılmasına yönelik yaklaşımları içermektedir.

Afet duyarlı planlamanın temel amacı, kent planlamasının, sağlıklı, güvenli, yaşanabilir bir kentsel çevrenin oluşması için sorun çözücü, dinamik bir süreç olarak tasarlanması ve risk azaltıcı önlemlerin planlama sürecinde yer almasıdır.

Bu bağlamda “Yerbilimsel Verilerin Planlamaya Entegrasyonu” konusu, afet öncesinde afet zararlarını azaltma stratejileri kapsamında yer alan:

- Afet bilgi altyapısının oluşturulması,

 - Planlama, imar ve yapılaşmanın denetimi,

 - Kentsel dönüşüm, iyileştirme ve yapı güçlendirme çalışmaları,

 - Kamuoyu oluşturma, eğitim, araştırma ve mesleki yetkinliklerin geliştirilmesine ilişkin stratejileri içermektedir.

Yerbilimsel veriler kullanılarak afet tehlike ve risklerinin değerlendirildiği “Mikrobölgeleme Haritaları”, planlamayı sağlıklı verilerle yönlendirecek nitelikte çalışmalar ve dokümanlardır.

Yukarıda özetlemeğe çalıştığımız konu kapsamında Jeofizik Mühendisleri Odası Trabzon şubesi 22 Ocak 2016 tarihinde saat 13 30 da Zorlu Grand Otelde ‘YERBİLİMSEL VERİLERİN KENT PLANLAMASINDA ÖNEMİ’ adlı bir Panel düzenlemiştir

Tüm kamu kuruluşları ve halkımız panele soru ve önerileri ile katkı sunabilir.

Katkılarınız için şimdiden teşekkürler.

1-789.jpg

2-297.jpg

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.