TİSKİ Genel Müdürü İbrahim Kul kimdir?

TİSKİ Genel Müdürü İbrahim Kul'un öz geçmişine dair araştırmalar yapılıyor. Detaylar haberimizde.

TİSKİ Genel Müdürü İbrahim Kul kimdir?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde TİSKİ'nin yeni genel müdürü belli oldu. Buna göre göreve İbrahim Kul getirildi.

İbrahim Kul ile ilgili olarak internet üzerinden, "Kimdir, nerelidir, ne mezunu, ne iş yapıyor" şeklinde aramalar yapılıyor.

İbrahim Kul kimdir?

İbrahim Kul, 1965 yılında Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde dünyaya geldi.

İlkokul eğitimi Çarşıbaşı'nda gördü. Ortaokul ve lise eğitimi ise Trabzon'da tamamladı.

1986 yılında, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Çalışma hayatına, 1987 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü Teknik Araştırma Daire Başkanlığı'nda mühendis olarak başlamıştır. Aynı yıl içinde Sivas Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü'ne Şantiye Mühendisi olarak atandı.

1991 yılında kurum değiştiren İbrahim Kul, Trabzon Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nde kontrol mühendisi ve şantiye mühendisi olarak görev aldı. 1995 yılında asfalt şantiye şefi olarak çalışmaya başladı.

Yol şube müdürlüğünde birçok projede imzası olan Kul, 2003'te Köy Hizmetleri İl Müdürü olarak atandı. 2005 yılına kadar burada devam etti.

2005'te kurulan Trabzon İl Özel İdaresi'ne Genel Sekreter olarak atandı, 2014 yılına kadar görevini sürdürdü. KÖYDES projesi, il genelinde mobese sisteminin kurulması, kırsal alandaki çöp toplama projelerini başarı ile yürüttü.

İl Özel İdarelerin kapanması sonrası, 2014'te Trabzon Büyükşehir Belediyesine Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı.

Nisan 2024'te, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde TİSKİ Genel Müdürlüğü görevine getirildi.

Bugüne kadar yaptığı görevlerin yanı sıra; 17. Milli Eğitim Şura Üyeliği, 10. Kalkınma Planı Yerel Yönetimler Özel İhtisas Komisyon Üyeliği, Köy Hizmetleri ve İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanlıkları, Trabzonspor Basketbol Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği Akçaabat, Beşikdüzü ve Vakfıkebir Organize Sanayi Siteleri yönetim Kurulu Üyeliklerinde de bulunmuştur.

Şimdiye kadar gerçekleştirdiği görevlerin yanı sıra, 17. Milli Eğitim Şurası Üyeliği, 10. Kalkınma Planı Yerel Yönetimler Özel İhtisas Komisyon Üyeliği, Köy Hizmetleri ve İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanlıkları ile Trabzonspor Basketbol Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca, Akçaabat, Beşikdüzü ve Vakfıkebir Organize Sanayi Siteleri yönetim kurullarında da aktif rol almıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber