Trabzon’da ‘Turizm Haftası’ yürüyüşü "Sadece idare tedbirleriyle halledilecek iş değil"

Trabzon’da 15-22 Nisan Turizm Haftası yürüyüşü gerçekleştirildi.

Trabzon’da ‘Turizm Haftası’ yürüyüşü "Sadece idare tedbirleriyle halledilecek iş değil"

Trabzon’da 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Tamer Erdoğan, TESOB Başkanı Metin Kara, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ve turizm temsilcileri katıldı.

Yürüyüş, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde gerçekleştirildi.

Trabzon’da ‘Turizm Haftası’ yürüyüşü

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, turizm ile ilgili yaptığı konuşmada “3-4 aylık değil 12 aya yayabilmek için çalışmalara başladık. Nisan’ın 23’ü Yunanistan’dan, hemen arkasından Cezayir’den acenteler getiriyoruz. Bunun yanında da sağlık turizmiyle ilgili Gürcistan, Azerbaycan gibi yakın ülkelerle hızlı şekilde çalışma yapıyoruz. Bu da bizim için önemli bir değer.

Şu anda turizm Trabzon için önemli. Birinci sıraya yükselmiş. 1 milyar dolar gibi bir değer şu anda. Bizim için de önemli. O yüzden daha sıkı denetimlerimizi ve turistler için daha farklı alternatifleri gösterebilmek açısından hem valilik hem belediyemizle çok sıkı çalışıyoruz. Bu sezon tüm üyelerimize ve hizmet sektörüne hayırlı olmasını diliyorum.

Turizm tüm dünyada önemli bir noktaya geldi. Sanayi ülkeleri bile turizme yöneldi. Yalnız hizmet sektörü değil alışveriş yaptıkları bakkal, manav, kapıdaki simitçisine kadar herkes faydalanıyor. O yüzden bunun değerini bilmemiz gerekiyor. Gelen turistlerimize saygılar sunuyor, hoş geldiniz diyorum.” ifadelerini kullandı.

Trabzon’da ‘Turizm Haftası’ yürüyüşü

Vali Aziz Yıldırım ise turizm hedefleri ile ilgili konuştu. 2024’ün daha da iyi gitmesi için çalıştıklarını açıklayan Yıldırım, “Bugün itibariyle turizm haftamız var. Turizm mevsimini başlatıyoruz. Eylüle kadar uzunca bir zamanımız var. Ve bu zamanı Trabzon için en iyi şekilde değerlendirme gayretindeyiz. Tüm bu turizmin aktörleri şu anda buradalar. Önümüzdeki 3,5-4 aylık sürede en iyi şekilde çalışabilmek ve gelecek misafirlerimizi ağırlayabilmek için en iyi şekilde tüm çalışmalarını başlattılar. Hayırlı uğurlu olsun.

Geçen yıl iyi bir sezon yaşadık. Bunu daha da iyi hale getirmek için elimizden gelen gayreti yapıyoruz. Ticaret odamız, büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, turizm ve kültür müdürlüğümüz, turizmin diğer paydaşlarıyla, herkesle birlikte en güzel şekilde değerlendirme gayreti içerisindeyiz.

Zaman zaman o arkadaşlarımızla istişarelerde bulunuyoruz. Önemli olan Trabzon’a bu turizm pastasından daha fazla pay ayırabilmek. Tüm gayretimiz böyle. Hepimiz birlikte çalışıyoruz.

22 Haziran itibariyle de bu sene Kültür Yolu Festivali’miz başlayacak. Burada hep birlikte değişik aktiviteler yaşayacağız. Ümit ediyorum 2024 turizm sezonu bizim için çok daha iyi bir hale gelecek ve herkes memnun ayrılacak.” şeklinde konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, turizm sezonu hakkındaki konuşmasında “Bugün 15 Nisan, turizm sezonunun açılışı öncelikle şehrimize hayırlı olsun. Trabzon’umuzun gelişen trendi turizm. Bu nedenle şehrin ekonomisini doğrudan ilgilendiren bu alanda hem yerel yönetim olarak hem mülki idaremizin giyasetinde bizler, tüm paydaşlar bu ve gelecek sezona dair de tedbirleri alarak şehrin ekonomisine katkı sağladığına inandığımız bu alanda ciddi çalışmalar yapmak istiyoruz. Bugün startı verdik. Daha ziyade haziran-eylül sonu arasına çok ciddi bir yoğunluk var. bu gelen misafirlerimizi şehrimizde en iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamak ve her iyi uğurladığımız misafirin de şehrimiz adına bir turizm elçisi olmasını arzu ediyoruz. O nedenle bu önemli alanda aslında toplumsal bir sorumluluk ve farkındalığa da ihtiyacımız var. Bu işler sadece idare ve zabıta tedbirleriyle halledilecek işler değil.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber