Kısa zamanda büyük başarı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), PKK'ya karşı Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü harekât kapsamında örgüt kamplarının bulunduğu Zap'ı kuşattı. İstihbarat çalışmaları sonucunda bölgede 350-400 PKK militanı bulunduğu saptanırken, harekâtın ilk beş gününde teröristl

Kısa zamanda büyük başarı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), PKK'ya karşı Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü harekât kapsamında örgüt kamplarının bulunduğu Zap'ı kuşattı. İstihbarat çalışmaları sonucunda bölgede 350-400 PKK militanı bulunduğu saptanırken, harekâtın ilk beş gününde teröristlerin yarıya yakını etkisiz hale getirildi. 153 kayıp veren ve Kandil Dağı'ndan yardım isteyen PKK'lıların kaçış istikametlerini kapatmak için komandolar ve bordo berelilerle bölgeye havadan takviye yapıldı.

TSK'nın kara harekâtı, 5. gününde tipi şeklinde yağan yoğun kar nedeniyle kısmen kısıtlandı. Kar yağışının dün gece ilerleyen saatlerde etkisini yitirdiği ve havanın açıldığı öğrenildi. Birlikler, bulundukları bölgelerde arama-tarama faaliyeti icra ederken, PKK'lıların açtığı taciz ateşi sonucu 2 asker şehit düştü. Harekâtın başlamasından bu yana şehit düşen asker sayısı 19'a yükseldi. 2 şehitten birinin Jandarma Kıdemli Üstçavuş Hüseyin Doğan olduğu açıklandı. Acı haberi Ordu'daki babasının evinde öğrenen şehit eşi Yeşim Doğan, 7 ay önce evlendiklerini ve evlendikten 15 gün sonra göreve giden eşini bir daha görmediğini belirtti.Genelkurmay, yaralanan PKK'lıların Kuzey Irak'taki hastanelerde tedavi edildiğinin saptandığını belirtti.

Yalan haberler

Genelkurmay'dan operasyonla ilgili olarak dün yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Bir birliğimize gece uzun menzilli silahlarla uzaktan taciz ateşi açılmıştır. Taciz ateşi sonucu iki personelimiz şehit olmuş; söz konusu teröristler, üzerlerinde toplanan hafif ve ağır silah ateşleriyle susturulmuştur. Teröristlerin kayıpları hava muhalefeti nedeniyle henüz tespit edilememiştir."

PKK'nın kendi basın ve yayın organları kanalıyla yaydığı yalan haberlerle kayıplarını gizlemeye ve taraftarlarına moral vermeye çalıştığı ifade edilen açıklamada, "Bu kapsamda yayımlanan kırıma uğramış helikopter görüntülerinden, mevsimin kış bile olmadığı ve bu görüntülerin 18 Mayıs 1997'de meydana gelen eski bir kırıma ait olduğu kolaylıkla anlaşılmaktadır" denildi.

Bu arada, Merkezi Irak hükümeti, TSK'nın Kuzey Irak'ta yürüttüğü kara harekâtını dün bir açıklamayla kınayarak, Türk askerinin hemen çekilmesini istedi. Bu açıklamayla Irak yönetimi operasyonun başlamasından bu yana ilk kez Türk askerinin çekilmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler