İbrahim Hacıosmanoğlu açıkladı! İşte TFF Başkanı seçilirse yapacağı ilk icraat

TFF Başkan Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu açıklamalarda bulundu.

İbrahim Hacıosmanoğlu açıkladı! İşte TFF Başkanı seçilirse yapacağı ilk icraat

Trabzonspor'un eski başkanlarından olan İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına aday olduğunu açıklamıştı.

İbrahim Hacıosmanoğlu, adaylık süreci ve göreve gelmeleri halinde neler yapacaklarına dair Lider Haber'de açıklamalarda bulundu.

"Herkesi memnun edemezsiniz"

Mevcut TFF yönetiminin iradeli şekilde hareket edemediği ifade eden Hacıosmanoğlu, "Mehmet Büyükekşi aday olmadan önce Kulüpler Birliği toplantısında aday belirlenecekti. Ahmet Nur Çebi benim ismimi söylemişti. O dönem spor camiasının içine girmeyi düşünmedim. Yıllardan beri bu camiadayız. Ahmet ya da Mehmet'in gelmesi ile sorunlar çözülmüyor. Bir irade gerekli. Biz UEFA'ya bağlıyız. Bu kurallar ve kaidelerle yönetiliyorsunuz, ama yönetmek isterseniz. Tüm başkanlar "onu da üzmeyelim, bunu da memnun edelim" diye yönetmeye çalışıyor. Herkesi memnun edemezsiniz. Burada başkan ve yöneticilerde irade yok. Kuralları, adil ve adaletli şekilde uygularsanız sizden kimse rahatsız olur mu? Saha dışında oyunlarla başarı sağlamak isteyenler rahatsız olur ancak. Onları da futbolun içinde saymamak gerek" dedi.

"Bizi herkes tanıyor"

Adaylık kararı sonrası birçok çevreden destek aldığını kaydeden İbrahim Hacıosmanoğlu, "Ben de kulüp başkanlığı yaptım. Hakemler konusunda biz de muzdarip olduk. Hakem arkadaşlar başkanlarına bakıyor, hep birilerine yaranmaya çalışıyor. Hakemler de kime yaranacağını şaşırıyor ve yanlış düdükler çalıyorlar. Balık baştan kokar, biz bu eksikliği gördük. Kendimize vazife çıkardık, bunları arkadaşlarımızla konuşup yola çıktık. Biz ortaya bir irade koyar mıyız, bizi herkes tanıyor. Adaylığımı açıkladıktan sonra gündemin birinci sırasındayız. Sözlerimizi yerine getireceğimizi herkes biliyor" şeklinde konuştu.

"Seçilirsem ilk iş olarak..."

Türk hakemlerine güvenilmesi gerektiğini kaydeden Hacıosmanoğlu, "Yabancı hakemin gelmesi Türk insanına hakarettir. Bugün VAR'da Türk hakemi 15 bin lira alıyor, 200 bin lira yabancı hakeme veriyorsunuz. Bu yapılan Türk hakemlerine hakaret. Biz neden evlatlarımıza güvenmiyoruz. TFF'de danışmanlar var, hakemlerden çok para alıyorlar. Ne iş yapıyor bunlar. Ahbap çavuş ilişkisi ile hareket edince, yanınıza elbette böyle adamlar alırsınız. Hukukçunuz, mali müşaviriniz ve avukatınız olunca, danışmana ne gerek var. Eğer bu görev bize nasip olursa, ilk iş olarak hakemleri toplayacağım. Onlara "Kardeşlerim, arkanızda dağ gibi başkanınız var. Size söylenecek her söz, şahsıma söylenmiştir, cevabını ben vereceğim. Sahada kimseden korkmadan, camianın güçlerini düşünemeden kurallara göre maçları yöneteceksiniz" diyeceğim. Bunlara rağmen içlerinden art niyetli biri varsa, onların da hakemliğini bitirmek zor bir şey değil. Ayrık otları varsa, onları tabi ki temizleyeceksiniz. Hakemlerin özlük haklarını iyileştirince, bizim yabancı hakeme ihtiyacımız kalmaz. Hakemlerin arkasında durursanız aslan gibi maç yönetirler" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor