Trabzonspor’un yeni hocası Bjelica için flaş yorum! “Tercihim her zaman Türk’tü ama…”

Trabzonspor’un 2,5 yıllık sözleşme imzaladığı deneyimli teknik direktör Nenad Bjelica için flaş bir yorum geldi.

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor, 51 yaşındaki deneyimli teknik direktör Nenad Bjelica ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı.

İmzalar atıldıktan sonra Trabzon’a gelip taraftarlar tarafından havalimanında coşkulu şekilde karşılanan Bjelica için sürpriz yorum geldi.

Ramazan Bayramı nedeniyle Haber61’i ziyaret eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor’un durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot’a konuşan Başkan Genç, bordo mavililerin yeni teknik direktörü hakkındaki düşüncelerini açıkladı.

Trabzonspor’un yeni hocası Bjelica için flaş yorum! “Tercihim her zaman Türk’tü ama…”

Genç açıklamalarında “Geçen yıl şampiyon olan bir takımın şuanda bu durumda olması biraz düşündürücü. Bunu iyi düşünmek lazım. Bu kulüp bizim. Başkanlar, yönetimler gelecek geçecek ama bu kulüp bu büyük camianın kulübüdür. Hem başkanımıza hem yönetimimize müteşekkiriz. 8. Şampiyonluğumuzu bize yaşattılar. Ama birden bu duruma düşüş, yönetim içerisindeki sorunlar, kongre süreci, hoca değişimi bizi üzdü doğrusu. Ama buna rağmen takımımızın arkasından sonuna kadar destek olacağız.

Yeni bir hoca geldi. Ben kulübün sportif saha başarısı kadar ekonomik durumunu da durumunu da düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum çünkü bu tablo sürdürülebilir bir tablo değildir. İstanbul kulüplerinin 6 milyar borcu olabilir ama bizim 3 milyar borcumuz olamaz. Onların borç yapılandırması imkân ve kabiliyetlerine göre sürdürülebilirdir, bizimki sürdürülebilir değildir. O nedenle çok ciddi bir ekonomik disipline ihtiyacımız var ve bunun doğal sonucu hatırlarsanız 2018’de transfer yasağından dolayı kendi bahçemize dönmüştük. Ve gelmişti futbolcular. Bunu uygulamak lazım.

Tabii ki kadro yükünü azaltması lazım şuanda Trabzonspor’umuzun. 35-40 milyon Euro’lar çok fazla. 23-24’lere düşürmesi lazım ki başkanımızın da bu görüşte olduğunu gördüm. Ondan da mutlu oldum ama bir taraftan da yarışmacı kimliğini, bordo mavi ilk 4 her zaman oynuyor, kopmaması lazım. Bu ikisini harmanlayacak bir sportif akıl ile yola devam edeceğiz.

Hocayı iyi bulanlardanım. İnşallah biz de yanılmayız ve hocamızla birlikte başarılı oluruz. Tercihim Türk’tü benim her zaman ama netice itibariyle süreci yönetecek bir akıl olarak tercihi doğru bulanlardanım. 

Beşiktaş maçını hemen hemen ikinci yarı biz hak ettik. İyi bir futbol vardı. İnşallah bu akşam da Sivas’ı yenip yolumuza devam ederiz.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler