Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'ten Haber61'e ziyaret! Projeleri ve Trabzonspor'un yeni hocasını değerlendir

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ramazan Bayramı dolayısıyla Haber61’e ziyarette bulundu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Haber61’i ziyaret etti.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Haber61’i ziyaret eden Genç “Bu bayramı buruk bir şekilde idrak edeceğiz” dedi.

Trabzon’un standartlarını yukarıya çıkaracaklarını belirten Genç, Haber61’e açıklamalarda bulundu.

Genç açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Ramazan Bayramımızın arifesindeyiz. Fakat öncesinde söyleyeceğimiz söz, bu bayramı buruk bir şekilde idrak edeceğiz. Hakikaten 6 Şubat’ta çok büyük bir felaket ile karşı karşıya kaldık. 50 bini aşkın vatandaşımızı kaybettik. Bir kez daha hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Türk milletimizin bir kez daha başı sağ olsun.

Bir taraftan da yaralarımızı sarma gayreti içerisindeyiz. Kıymetli cumhurbaşkanımızın riyasetinde tüm devletimiz, kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz hep beraber inşallah müthiş bir dayanışma ruhuyla da birlikte yaralarımızı saracağız.

“GÜZEL BAYRAM GEÇİRMEYİ ÜMİT EDİYORUZ”
Şehrimizde de bir taraftan misafir ettiğimiz depremzede ailelerimiz ve tüm vatandaşlarımız, güzel bir dayanışma örneği sergiliyoruz. Bayramımızın bayram tadında geçebilmesi için Valiliğimizin başkanlığında tedbirler aldık. Güzel bir bayram geçirmeyi ümit ediyoruz. Bir taraftan da önemli bir demokratik platformun arifesindeyiz. 14 Mayıs’ta seçimleri de inşallah icra edeceğiz. Türkiye de demokrasi kültürü en önemli mihenk taşı olan seçim kültürünü güzel yapan bir ülke. İnşallah ülkemize yakışır, katılımcı bir süreç 14 Mayıs’ta da son bulacak. Bizim isteğimiz inşallah cumhurbaşkanımızın liderliğinde yola devam edeceğiz. Bunu istiyoruz. Bu manada şehrimiz adına da umutluyuz çünkü kıymetli cumhurbaşkanımız en önemli icracı bakanlıklardan biri olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızı 1. Sıra adayımız olarak takdir ettiler. Bu dönem şehrimizi, standartlarımızı eş zamanlı olarak daha yukarıya taşıyacağımız bir dönem olacak inşallah.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'ten Haber61'e ziyaret! Projeleri ve Trabzonspor'un yeni hocasını değerlendir

“ŞEHRİMİZİN STANDARTINI YUKARIYA TAŞIYACAĞIMIZ ÖNEMLİ İŞLER”
Lansmandan önce sayın bakanımızla istişare toplantıları gerçekleştirdik. Güney Çevre Yolu 30 yıldır bu şehrin beklediği önemli bir projedir. Bunun 1 Mayıs’ta temelinin atılacak olması başlı başına bir hadisedir. Onun mutluluğunu yaşıyoruz. Hemen akabinde bu dönem özellikle şehrimizin de konuştuğu şehir içi trafik sirkülasyonunu rahatlatacak bir hafif raylı sistemimiz var. Bunu da bakanımız toplantıda paylaştı ve taahhüt olarak da ortaya koydu. Ve 3. büyük gelişme bizim sanayi sitelerimiz yapılırken şehrimizin kenarındaydı. Çimento fabrikası da yapılırken aynıydı ama şimdi merkezinde kaldılar. O sanayi sitelerimizin nakli ile birlikte çok önemli bir güzergah olan o alanımızı da şehrimize kazandırmalıyız. Bunlar şehrin önemli hem beklenti hem projeleridir. Şehrimizin standartını bir level daha yukarıya taşıyacağımız önemli işlerdir. 

Pazar günü Seyir Terasımızı açıyoruz. Çok güzel bir destinasyon oldu. Yeni bir turizm alanı oldu. Büyükşehir Belediyemiz inşallah haftaya Faroz-Ganita aksını açıyoruz. Orası da çok güzel bir yaşam alanı oldu. Bu işleri de tabii ki genel hükümetimiz ve bakanlarımızın da desteğiyle bu şehre kazandıracağız inşallah.

“TERCİHİM TÜRK’TÜ AMA…”
Geçen yıl şampiyon olan bir takımın şuanda bu durumda olması biraz düşündürücü. Bunu iyi düşünmek lazım. Bu kulüp bizim. Başkanlar, yönetimler gelecek geçecek ama bu kulüp bu büyük camianın kulübüdür. Hem başkanımıza hem yönetimimize müteşekkiriz. 8. Şampiyonluğumuzu bize yaşattılar. Ama birden bu duruma düşüş, yönetim içerisindeki sorunlar, kongre süreci, hoca değişimi bizi üzdü doğrusu. Ama buna rağmen takımımızın arkasından sonuna kadar destek olacağız. Yeni bir hoca geldi. Ben kulübün sportif saha başarısı kadar ekonomik durumunu da durumunu da düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum çünkü bu tablo sürdürülebilir bir tablo değildir. İstanbul kulüplerinin 6 milyar borcu olabilir ama bizim 3 milyar borcumuz olamaz. Onların borç yapılandırması imkan ve kabiliyetlerine göre sürdürülebilirdir, bizimki sürdürülebilir değildir. O nedenle çok ciddi bir ekonomik disipline ihtiyacımız var ve bunun doğal sonucu hatırlarsanız 2018’de transfer yasağından dolayı kendi bahçemize dönmüştük. Ve gelmişti futbolcular. Bunu uygulamak lazım. Tabii ki kadro yükünü azaltması lazım şuanda Trabzonspor’umuzun. 35-40 milyon Euro’lar çok fazla. 23-24’lere düşürmesi lazım ki başkanımızın da bu görüşte olduğunu gördüm. Ondan da mutlu oldum ama bir taraftan da yarışmacı kimliğini, bordo mavi ilk 4 her zaman oynuyor, kopmaması lazım. Bu ikisini harmanlayacak bir sportif akıl ile yola devam edeceğiz. Hocayı iyi bulanlardanım. İnşallah biz de yanılmayız ve hocamızla birlikte başarılı oluruz. Tercihim Türk’tü benim her zaman ama netice itibariyle süreci yönetecek bir akıl olarak tercihi doğru bulanlardanım. 

Beşiktaş maçını hemen hemen ikinci yarı biz hak ettik. İyi bir futbol vardı. İnşallah bu akşam da Sivas’ı yenip yolumuza devam ederiz.

Haber61 – Haber Servisi – Tuncay Lakot - Mesut Misir - 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler