MasterChef'in Çekildiği Adana Varda Köprüsü Ne Zaman Yapıldı? Nasıl Gidilir?

MasterChef Türkiye, 18 Ekim 2024 Cuma günü yayınlanan yeni bölümüyle izleyicilerini Adana’ya götürdü. İzleyiciler ise "Varda Köprüsü ne zaman yapıldı, nasıl gidilir?" gibi soruların yanıtlarını arıyor. İşte Varda Köprüsü hakkında detaylar...

MasterChef Türkiye, 18 Ekim 2024 Cuma günü yayınlanan yeni bölümüyle izleyicilerini Adana’ya götürdü. Adana'nın en önemli yapılarından biri olan Varda Köprüsü, bu haftaki dış çekimlere ev sahipliği yaptı. Programın jüri üyeleri Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’nun eşliğinde yarışmacılar bu büyüleyici manzarada yemeklerini hazırladılar. İzleyiciler ise "Varda Köprüsü ne zaman yapıldı, nasıl gidilir?" gibi soruların yanıtlarını arıyor. İşte Varda Köprüsü hakkında detaylar...

Varda Köprüsü Nerede?

Varda Köprüsü, Adana'nın Karaisalı ilçesine bağlı Kıralan (eski adıyla Haçkırı) köyünde bulunmaktadır. Adana şehir merkezine yaklaşık 72 kilometre, Karaisalı ilçesine ise 17 kilometre uzaklıkta yer alır.

Varda Köprüsü'ne Nasıl Gidilir?

Varda Köprüsü’ne ulaşmak için karayolu kullanılabilir. Adana şehir merkezinden özel araçla Karaisalı ilçesine gidildikten sonra tabelalar takip edilerek köprüye ulaşılabilir. Ayrıca, toplu taşıma ile Karaisalı ilçesine geldikten sonra köprüye özel araçla devam etmek de bir diğer alternatiftir.

Varda Köprüsü’nü Kim Yaptırdı? Ne Zaman Yapıldı?

Varda Köprüsü, aynı zamanda Hacıkırı Demiryolu Köprüsü olarak da bilinir. 1912 yılında Almanlar tarafından inşa edildiği için halk arasında "Alman Köprüsü" olarak da adlandırılmaktadır. Köprü, çelik kafes taş örme tekniği kullanılarak yapılmıştır. Bu devasa yapının inşa edilme amacı, Bağdat Demiryolu projesinin bir parçası olarak bölgeyi demir yolu ağına bağlamaktır.

Adana'ya karayolu ile Karaisalı üzerinden 64 kilometre, demir yolu ile ise Adana İstasyonu’na 63 kilometre uzaklıktadır.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri