Mazerete bağlı yer değiştirme 2024 sonuçları! Açıklandı mı? Ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Öğretmenlerin mazerete dayalı yer değiştirme başvurularının tamamlanması sonrası gözler açıklanacak sonuçlara çevrildi.

2024 yaz tatili için öğretmenlerin mazerete dayalı yer değiştirme başvuru süreci 15 Ağustos'ta sona erdi.

İki aşamalı olarak yürütülen başvuru sürecinde, ön başvuru ve tercih başvurusu aşamaları tamamlandıktan sonra sonuçların açıklanması bekleniyor. Millî Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) takviminde, mazerete bağlı yer değiştirme sonuçlarının ne zaman duyurulacağına dair bilgilere yer verildi. Bu süreçte, öğretmenlerin tercihleri doğrultusunda ve hizmet puanı üstünlüğüne göre atamalar gerçekleştirilecek. Peki, MEB mazerete bağlı tayin sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak ve sonuçlara nasıl ulaşılacak?

MEB MAZERETE BAĞLI ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz tatili döneminde öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme tercihlerini 10-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında topladı. İl içi ve il dışı yer değiştirme için ön başvurular 1-7 Ağustos tarihleri arasında alınırken, tercih başvuruları ise 10-15 Ağustos arasında gerçekleştirildi. MEB takvimine göre, atama sonuçları 16 Ağustos 2024 Cuma günü açıklanacak.

İLİŞİK KESME İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

Ataması yapılan öğretmenlerin tebligat ve ilişik kesme işlemleri 19 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak.

MAZERETE BAĞLI TAYİN SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Sonuçlar, “personel.meb.gov.tr” adresinde yayımlanacak. Yer değiştirme işlemleri yapılan öğretmenler, tebligat, ayrılma ve göreve başlama işlemlerini Yer Değiştirme Takviminde belirtilen süreler içinde tamamlayacaklar.

YER DEĞİŞTİRMELER NASIL YAPILACAK?

Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercihlerine göre ve hizmet puanı üstünlüğüne dayanarak gerçekleştirilecektir. Hizmet puanlarının eşit olması durumunda ise sırasıyla; öğretmenlikte daha uzun süre hizmet veren, öğretmenliğe daha önce başlayan ve eşitliğin devamı hâlinde bilgisayar kurası ile atamalar yapılacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri