Vergi Yüzsüzleri İsim Listesi: Açıklandı Mı? Ne Zaman Açıklanacak? Kimler Var?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından vergi yüzsüzleri listesi her yıl olduğu gibi 2024'te de açıklanıyor. Peki, vergi yüzsüzleri listesi açıklandı mı, kimler vergi yüzsüzü olarak ilan edildi? İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından vergi yüzsüzleri listesi her yıl olduğu gibi 2024'te de açıklanıyor. Peki, vergi yüzsüzleri listesi açıklandı mı, kimler vergi yüzsüzü olarak ilan edildi? İşte detaylar...

Vergi Yüzsüzleri 2024 Listesi Açıklandı Mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılı vergi yüzsüzleri listesinin bugün kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı. 15 Ekim itibarıyla vergi dairelerinde ilan edilen liste, 1 Kasım'dan itibaren Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde yer alacak.

Vergi Yüzsüzleri Kimlerdir? Hangi Şartlarda Açıklanıyor?

Vergi yüzsüzleri listesi, vergi dairelerine 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu olan veya bu tutar ve üzerinde kesinleşmiş vergi ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerinden oluşuyor. Bakanlığa verilen yetki kapsamında her bir vergi dairesi, bu kriterlere uyan mükellefleri açıklayacak.

Vergi Yüzsüzleri Listesi Hangi Tarihlerde Yayınlanacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın duyurusuna göre, vergi yüzsüzleri listesi 15-31 Ekim 2024 tarihleri arasında vergi dairelerinde asılacak. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde ise 1-15 Kasım 2024 tarihlerinde yer alacak.

Deprem Bölgesindeki Mükellefler Kapsam Dışında

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada deprem bölgesinde faaliyet gösteren mükelleflerin bu listeden muaf tutulacağını belirtti. Bu kapsamda, depremden etkilenen bölgelerdeki vergi mükelleflerinin isimleri vergi yüzsüzleri listesinde yer almayacak.

Vergi Yüzsüzleri Listesi Neden Yayınlanıyor?

Vergi yüzsüzleri listesi, kamuoyunda vergi adaletini sağlamak ve vergi ödemelerini zamanında yapmayan mükellefleri teşhir etmek amacıyla hazırlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi yüzsüzü olarak adlandırılan mükelleflerin vergilerini ödemeleri için bu tür teşhir yöntemlerini kullanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri