Trabzon'da kadınlar için işbirliği müjdesi! “Herkes İçin Erişilebilirlik” projesi başlatıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti Kadın Kolları işbirliği ile "Herkes İçin Erişilebilirlik" adı altında proje başlatıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti Kadın Kolları işbirliği ile Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi'nde "Herkes İçin Erişilebilirlik" adı altında proje başlatıldı.

Ön görülen proje kapsamında yaz döneminde 18 ilçede yaşayan dezavantajlı durumdaki kadınlar ve kız çocuklarının merkezdeki faaliyetlerden yararlandırılması için etkinlikler gerçekleştirilmeye başlandı. Projenin ilk etkinliği Yomra merkezde ve köylerinde yaşayan kadınlarla yapılan zumba etkinliği ile gerçekleştirildi.

Proje kapsamında kırsalda yaşayan dezavantajlı kadınlara yüzme, fitness,pilates gibi sportif etkinlikler yaptırılırken; aynı zamanda aile içi iletişimin güçlenmesine yönelik eğitimler, çocuk- ergen danışmanlığı, egzersiz danışmanlığı, sağlıklı beslenme danışmanlığı gibi alanlarda farkındalık eğitimler verilmesi ve workshop etkinlikleri ile ilimizde kadın çalışmalarının güçlenmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Kadın kolları başkanı Ayfer cihan proje ile ilgili konuşmasında Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Karadeniz Bölgesi'nde sadece kadınlara hizmet veren ilk ve tek merkez olan Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi'nden yararlanmayan kadın kalmasın sloganıyla yola çıktıklarını, bu projesinin kadının fırsat eşitliği açısından büyük önem taşıdığını dile getirerek; faaliyetlerin tüm ilçelere yaygınlaştırılarak devam edeceğini söyledi.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri