Anahtar Deliği 05.09.2018
Anahtar Deliği 05.09.2018
TRABZONSPOR TV KURULACAK MI?
Trabzonspor TV’yi yine gündeme Haber61’den Tuncay Lakot getirdi. Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu’na o soruyu yöneltti. Hacısalihoğlu dua diğer kulüpleri örnek göstererek, “Onlarda bu yayınlar tvler zarar ediyor. İnternet üzerinden yayına geçeceğiz” dedi. Başkan Yardımcısı yapımcı Mehmet Yiğit Alp’in bu işi üstlendiğini söyledi. Alp de Trabzonspor TV konusunda interneti kullanmaktan yana… Şu anda görünen de en mantıklısı bu. Yani kulüp zarar etsin ama TV’si olsun prestij olur diyenler hayal kırıklığına uğrayacak.
GALATASARAY MAÇINDAN SONRA KAÇ KOMBİNE SATILDI?
Trabzonspor Galatasaray derbisi sonrası büyük bir moral yaşadı. Tribünler yeniden canlandı. Futbolcular moral buldu. Mali sorunlar yaşayan yönetim adeta hayata döndü. Bu dönüş sürmeli. Bitmemeli. Daha uzun çetrefilli yollar onları bekliyor. Ama zafere giden yol böyle zorlukları getirir. Şimdi tribünlerde sıra… Kombine satışlar istenilen seviyede değil. 12 bin 500’de kaldı. 36 bin kombine satış yaılması gerekirken kaldığı nokta bu işte.. Yapmayın! Taraftar olarak her koşulda takımınıza sahip çıkın. Derbi sonrası sadece 150 bilet satışı oldu. Yazık.. Bu derbi yeni bir doğuşun başlangıcı.. Haydi sıra sizde..
BAŞKANLAR SERA GÖLÜ PİSLİK İÇİNDE HABERİNİZ OLSUN!
Trabzon'da geçen hafta meydana gelen selden en çok etkilenen bölge Akçaabat oldu desek yanlış olmaz. Akçaabat'ta da doğa harikası sera gölü nasibini aldı tabiiki. Gölün üzeri balçık kaplandı. Buraya kadar herşeyi doğa olayına bağlayabiliriz. Önemli olan bundan sonrası. Turizm sezonu yaşarken, göl etrafına kurulan tesisten yararlanmak isteyenler bin pişman dönüyor bu ara. Çünkü balçık beraberinde sadece çöp getirmedi aynı zamanda sivrisinekleri de getirdi. Oturmaya gidenlere sinek ilacı verilip geçicici çözüm bulunmaya çalışıldığını bile duyduk. Özellikle belediyenin tahsis ettiği ücretli alanlarda bile insanlar sivrisineklerle boğuşuyorlar. Çevre esnafı ise duruma isyan noktasına geldi. Bu konuda acil çözüm bekleyen esnaflar konunun bir an önce çözülmesini bekliyorlar.
ŞİMDİDEN ÇÖPTEN BİR BİRBİRLERİNE GİRDİLER
Trabzon’da büyükşehir ve Ortahisar belediyesinin arasındaki kavga boyut değiştirdi.
Pazarkapı’daki kaldırım….
Bahçecik’teki asfaltlama…
Tabakhane’deki akvaryum projesiydi..
Hep çekiştiler.
Birbirlerinin projelerini istemediler.
Birbirlerine laf soktular.
Perde arkasından atıp tuttular.
Hizmet yarışı yapacaklarına laf yarışına tutuştular.
Şimdide iş geldi dayandı çöplerin ne olacağına?
O ben yapacağım diyor o ben yaptım niye onaylamıyorsun.
Kısaca olay şu;
Trabzon’un en işlek ve prestijli caddelerinden biri olan Kahramanmaraş Caddesinde çevre kirliliğine sebep olan çöp görüntülerini ortadan kaldırmak için üretilen çöp konteynerlerinin yeraltına alınmasına yaşanan gelişme şaşırttı. Ortahisar Belediyesinin bu caddedeki çöp konteynerlerini yer altına almak için proje geliştirdiği ancak Trabzon Büyükşehir Belediyesinin “Bölgede projemiz var” diyerek onay vermediği ortaya çıktı.
Bu konu belediye meclisinde tartışıldı.
CHP’li Meclis Üyesi Turgay Şahin’in çöp toplanmasında yaşanan sorunlarla ilgili sorusunu yanıtlayan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in cevabı şöyle; “Prestijli caddelerimizden birisi olan Maraş Caddesine gün içinde, hele de turizmin yoğun olduğu sezonda çöp arabasının girmesi hoş bir görüntü değil. Yer altı konteyneri yapalım dedik, 49 ayrı nokta tespit ettik. Talep ettik. 2 kere müracaat etmemize rağmen bu konuda gelişme olmadı.” dedi.
Bunun üzerine çevre temizliğiyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Ahmet Metin Genç ise, “Çöple ilgili hassasiyetimi biliyorsunuz. Ciddi manada bu konunun üzerine gitmek lazım. Bana da şöyle bir şikayet geldi. Maraş Caddesi prestijli caddelerimizden birisi. Ben direkt Ahmet beye talimat verdim. Biz orada toplamayı yapmışız. Hemen onun akabinde veya öncesinde tekrar çöp yığılmış. Bunlar mazeret değil. Tekrar müdahale et dedim. Size de geldiğinde hemen Temizlik İşleri Müdürüne iletin. Şu da hoş değil. Maraş Caddesine gün içinde hele de turizmin yoğun olduğu sezonda çöp arabasının girmesi hoş bir görüntü değil. Yer altı konteynırı yapalım dedik, 49 ayrı nokta tespit ettik. Talep ettik. 2 kere müracaat etmemize rağmen bu konuda gelişme olmadı. Kalıcı çözüm o dur. Görüntü kirliliğinden ve kokusundan ancak böyle kurtuluruz. Yazın daha da yoğun oluyor. Ama bu yoğunluk mazeret değil. Daha çok çalışacağız.” dedi.
Ortahisar Belediyesinin yeraltı çöp konteyneri projesini uygulamak için Trabzon Büyükşehir Belediyesine müracaat ettiği ancak Büyükşehir Belediyesinin uhdesindeki bu yolda projesi olduğu gerekçesiyle onay vermediği öğrenildi.
Yahu bunların kavgası gelin kaynana kavgasını bile geçti vallahi..