Anahtar Deliği - 19.08.2015
KAZIĞIN BOYU BAYAĞI BÜYÜMÜŞ! Dün şehirde en çok konuşulan konuların başında Uzungöl esnafının özellikle Arap turistlere uyguladıkları kazık fiyat uygulaması konuşuldu. Zabıta ekiplerinin denetim yaptığı Uzungöl turizm beldesinde turistlere uygulanan fiyat
KAZIĞIN BOYU BAYAĞI BÜYÜMÜŞ!
Dün şehirde en çok konuşulan konuların başında Uzungöl esnafının özellikle Arap turistlere uyguladıkları kazık fiyat uygulaması konuşuldu.
Zabıta ekiplerinin denetim yaptığı Uzungöl turizm beldesinde turistlere uygulanan fiyatların gerçekten de piyasanın çok üzerinde ve afaki fiyatlar olduğu ortaya çıkınca Trabzon halkı daha da öfkelendi.
Uzungöl’de turizm işletmesi sahiplerinden bazılarının verdikleri hizmetlere yüksek fiyat daha doğrusu kazığı eklemeleri, Trabzon’u yönetenlerin canını sıkıyor. Bunlar kendi tabanlarına sıkıyorlar, dağ başı değerlenmiş, her yıl gelen turistler yığınla para bırakıyorlar, işletmeciler turistlere kazık atarak başlarına bela mı arıyorlar demekten geri kalmadılar.
Sırf Uzungöl’de değil, turizm sezonunda Trabzon’un her tarafından kazık fiyatına mal satıp turistleri kazıklamaya kalkma hastalığı öteden beri var ve herkesin şikayet konusu oluyor.
Sizin başka işiniz yok m turizm işletmecisi kardeşim, yetmiyor sana helalından kazandığın, unutma kefenin cebi yok, giden bir şey götürmüyor o tarafa
“YEŞİL YOL KAYNAĞIYLA ÖRTÜŞMÜYOR” 2. SAYFADA
YEŞİL YOL KAYNAĞIYLA ÖRTÜŞMÜYOR
Yeşil yol bir ihtiyaç mı yoksa tartışılsın diye mi ortaya atıldı.
Yaylaları birbirine bağlayan yeşil yol projesi her ne kadar tartışmasıyla gündeme geliyorsa da fiiliyatta bu yolun çoğu bitmiş, Karadeniz yaylaları birbirine bağlanmış, tartışılan proje fiiliyattaki yayla yollarını birbirine bağlayıp Samsun-Artvin arasındaki illeri yayladan da birbirine bağlamak.
Olumsuz bir düşünce değil, yolların standardı yükselirse iyi olur, yaylaların da standart yollarla ulaşıma ihtiyacı var.
Hangi bütçeyle olacak, yerel belediyelerin bütçesinden mi yoksa her yıl hazineden ayrılacak az paralarla mı yeşil yol bitecek?
Tartışmanın kaynağındaki görüş ayrılığı da bu noktada, kaynak nereden sağlanacak sorusu yanıtını bulmuyor, bir türlü örtüşmüyor.
“ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLECEK” 3. SAYFADA
ÜRETİCİNİN YÜZÜ GÜLECEK
Henüz daha fındık serbest piyasa pazarına inmediği için bu yılın serbest piyasa açılış fiyatı da belli olmadı.
Geçen sezon sonunda neredeyse 20 liraya çıkmıştı serbest piyasa.
Bunu bilen fındık üretici bu yıl fiyatı 15 lira bekliyor.
Piyasa 15 liradan açılır beklentisi var.
Keşke üreticinin beklentisi gerçekleşse.
Türk fındığını yabancılar alıyor ve işliyorlar, katkı maddesi olarak kullanıyorlar ağırlıklı olarak.
Ne kadar yüksek fiyata ve fazla Türk fındığı alırlarsa o kadar Türk üretici mutlu olar, çünkü daha fazla para kazanır.
Bu yıl ki fındık rekoltesi beklenenin altında gerçekleşeceği varsayımıyla, üreticinin yüzü fiyattan yana gülecek gibi.
“AK PARTİ’YE DERS VERMEK!” 4. SAYFADA
AK PARTİ’YE DERS VERMEK!
7 Haziran genel seçim sonucuna göre AK Parti tek başına hükümet olma çoğunluğunu kaybetmesine rağmen, hükümete daha çok sarıldı, koalisyon kurmak için tüm partilerin kapısına gitti. HDP ziyareti formaliteden ibaretti !
Önce CHP ardından da MHP AK Parti’nin koalisyon kuralım teklifine yanaşmadılar, onlar da 13 yıldır tek başına iktidarda olan AK Parti’yi iktidardan indirip ders vermek istiyorlar.
Son görüşmede MHP erken seçim işbirliğine de yanaşmadı, görünen o ki Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim tarihini belirleyecek, seçim ekim ya da kasım’da yapılacak.
“CHP TARTIŞIYOR?” 5. SAYFADA
CHP TARTIŞIYOR?
Erken seçim olması halinde Trabzon CHP’de Volkan Canalioğlu ile Milletvekili Haluk Pekşen arasında vekillik yarışının kızışacağı konuşulmaya başlandı.
7 Haziran seçimi öncesi ortaya çıkan durumun devam etmesi halinde Canalioğlu’nun bir erken genel seçimde de vekil adayı olma şansı yok.
Tabana uzak durdu, güven duymadı.
Haluk Pekşen Ankara’dan geldi önseçimi girdi yarıştı ve ipi göğüsledi.
Kaldı ki, Canalioğlu ve Pekşen dışında da CHP’den vekil adayı olacak önemli isimler var ve bu isimlerin tabanda da destekçileri bir hayli fazla!