Anahtar Deliği - Umman'da Trabzon uçuşları ilgi görüyor! - 22.06.2022

Umman Devleti Hava Kurumuna ait havayolu şirketi Trabzon Havalimanına direkt uçuşları ile büyük ilgi görüyor.

Anahtar Deliği - Umman'da Trabzon uçuşları ilgi görüyor! - 22.06.2022

ZORLUOĞLU’NA TAM NOT!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’daki medya mensuplarını yanına alarak, yapımı devam etmekte olan otagar, Ganita, kadın istihdam ve yaşam alanı bunun yanında kadınlar hali inşaat çalışmalarını yakından gösterdi. Çalışmalarla alakalı olarak, basın mensuplarını tek tek bilgilendirdi, tavsiye ve görüşlerini aldı. Ardından da aynı gazetecilerle belediye binasına geçerek, geniş bir basın toplantısıyla yeni projelerin müjdesini verdi. Hisarkent ve Ortahisar’da bulunan yapıların restorasyonu ile ilgili görsel sunum yaptı. Kaynakları nereden bulduğunu ve bulacağını kamuoyu ile paylaştı. Açıkçası Başkan Zorluoğlu’nu takip eden medya mensupları, yapılan ve yapılacak olan projelerle alakalı olarak kendisine tam not verdi. Zorluoğlu’nda Trabzon’a ciddi eserler bırakma ve kenti daha yaşanabilir hale getirme konusunda samimi ve kararlı bir duruş gördük. Allah Muaffak etsin!

İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ KİM OLACAK!

Trabzon’un gündeminden düşmeyen en önemli konuların başında yeni atanacak olan İl Kültür ve Turizm Müdürü’nün kimin olacağı…

Bir yandan Ak Parti Trabzon İl Yönetimi, diğer taraftan da Trabzon Milletvekilleri bu konuda hummalı bir çalışma içindeler. Her iki tarafta bu işi kotarabilecek ve asaleten yürütebilecek kişi konusunda çalışmalarını sürdürüyorlar. Her iki tarafında ortak görüşü, yeni atanacak olan müdür ya Trabzonlu olacak, yada Trabzon’u çok iyi bilecek! Bu yüzden öncelik sırası Trabzon’daki bürokratlarda. Eğer sonuç alınamaz ise şehir dışında isimler gündeme alınacak. Edindiğimiz bilgiye göre, henüz böyle bir isim konusunda mutabakata varılmış değil. Bildiğimiz tek şey var, oda bu atamanın birkaç gün içinde yapılacak olması…

KÖSEOĞLU ADAY OLACAK MI?

Geçtiğimiz dönem Trabzon Milletvekilliği yapan Ayşe Sula Köseoğlu, yeni dönemde milletvekili olacak mı sorusu gündemdeki yerini koruyor. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan yardımcılığı görevini yürüten Ayşe Sula Köseoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun en önemli illerinden sorumlu. Ayın büyük bir kısmını bu illerde geçiren Ayşe Sula Köseoğlu, çalışmaları yerinde takip edip, gerekli raporları parti genel merkezine sunuyor. Köseoğlu çalışma yaptığı doğu kentlerinde oldukça seviliyor. Halkla olan diyalogları ve sorumlu olduğu teşkilatlara hakim oluşu, genel merkezin de dikkatinde kaçmıyor. Ak Parti yönetimi gelecek dönemde Köseoğlu’na daha etkili bir görev vermeyi düşünüyor. Hatta Köseoğlu’nun Trabzon’dan olmasa bile, Doğu’da bir ilde 1. Sıra milletvekili adayı olarak ta gösterilebileceği iddia ediliyor.

TFF’DE GOZLER MHK' YA ÇEVRİLDİ

Bir yıllık süreyle göreve gelen Türkiye Futbol Federasyonu yeni yönetim kurulu, birçok konuda hızlı kararlar aldı. Yabancı oyuncu sayısı ve takımların harcama limitleri belirlendikten sonra sıra kurullara geldi. MHK için en önemli aday, 2010- 2011 sezonunda da başkanlık yapan Oğuz Sarvan olarak görünüyor. Ancak gelecek olan tepkilerin önüne kesmek için, Kuddusi Müftüoğlu ve Halis Özkahya isimleri öne sürülüyor. Sarvan için nabız yoklayan TFF yönetimi, tepki gelmesi halinde farklı bir başkan adı altında, yine hakem yönetimini onun kontrolüne verecek bir isim arayışında. Ufuk Özerten veya yabancı bir MHK başkanı atanması için Sarvan'ın lobi çalışmaları yaptığı iddia ediliyor. Sarvan'ın, Türk futbolunda yeniden rol alması, 3 Temmuz sürecine geri dönüş olarak değerlendiriliyor.

MUHALEFETİN KASIM AYI TEORİSİ!

Millet ittifakı kurmayları, Türkiye’de Kasım ayı içinde erken seçim olacağına kesin gözüyle bakıyor. Görüşlerini aldığımız, millet ittifakına tabi partilerin yöneticileri, ağız birliği yapmışçasına Türkiye’de Kasım ayı içinde erken seçim olacağını ve bu duyumu da AK Parti’nin içinden güvenilir kaynaklardan aldıklarını belirtiyorlar. Bu konu uzun zamandır konuşuluyordu. Fakat konuyla ilgili görüştüğümüz siyasiler ilk defa bu kadar kesin ve net konuştular. Hatta parti genel merkezlerinin kendilerine, “ seçim sürecine girdik. Hazırlıklarınızı ona göre yapın” dediklerini de ifade ettiler. Peki neden erken seçim neden kasım ayı sorumuza ise, “İktidar Temmuz ayı içinde maaşlara ciddi bir iyileştirme yapmayı planlıyor. Bunun yanında çiftçiler için açıkladıkları ürün taban fiyatlarında da artırıma gidecekler. Merkez bankasında bol bol para bastırılarak, ekonomide kısa süreli bir canlanma hedeflenecek. Halkın güveni yeniden tesis edilip, önüne sandık konulacak! Kısacası son kozlarını oynayıp, seçimi oldu bittiye getirmeye çalışacaklar” şeklinde cevap verdiler.

Umman' da Trabzon uçuşları ilgi görüyor!

Umman Devleti Hava Kurumuna ait havayolu şirketi Trabzon Havalimanına direkt uçuşları ile büyük ilgi görüyor. İstanbul’dan sonra Türkiye’deki ikinci direkt uçuş rotasını Trabzon olarak belirleyen şirket, körfez ülkelerinden Trabzon’a olan turist potansiyelini karşılamaya çalışıyor. Trabzon’dan Umman'in iki farklı şehri olan Muscat ve Amman' a karşılıklı seferler yapılıyor. Öte yandan, Suudi Arabistan’ın Turkiye’ye olan uçuş yasağını kaldırması ile körfez ülkelerinden Trabzon’a pek çok yeni rotanın açılacağı öngörülüyor.

VAROL UZLU’DAN FOTOĞRAF SERGİSİ…

Fotoğraf Sanatçısı Varol Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde "Haydee” isimli 15.ci kişisel fotoğraf sergisini açtı. Birbirinden güzel 33 tablonun yer aldığı serginin açılışını, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptı. Karadeniz yaylalarının ve eşsiz doğa fotoğraflarının yer aldığı sergi, 30 Haziran tarihine kadar açık kalacak.

KOÇHAN’DAN İNCE MESAJ!

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ile Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan arasında, ‘Bahçekaya Mahallesi” polemiği yaşanmıştı. Dün sosyal medya hesaplarında Bahçekaya Mahallesi’ni ziyaret ettiğini duyuran Koçhan, şöyle bir paylaşımda bulundu; “Bahçekaya Mahallemizi ziyaret ederek, aşırı yağışlar sonucu kesilen ve kopan yollarla ilgili çalışmalarımızı yaparak yerinde incelemelerde bulunduk. Aynı zamanda vatandaşlarımız ile sohbet ettik. Vatandaşımızın bize güveni tam. Birileri konuşacak, biz hizmete devam edeceğiz”. Koçhan’ın bu mesajı Örs ile arasındaki polemiğin devam ettiğine dair işaret olarak yorumlandı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler