Anahtar Deliği - Ortahisar'daki işe alımlar - 26.10.2021

Cüneyt Zorlu Ortahisar Belediyesi ile alakalı işe alımlara da değindi Editör Masası programında.

Anahtar Deliği - Ortahisar'daki işe alımlar - 26.10.2021

Vakfıkebir’de pazarcı esnafı isyanda

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi ticaret anlamında önemli bir ilçedir. Özellikle Büyükliman bölgesinin ticaret yükünü çeker.

Ancak böylesine ticaret ile özdeşleşmiş bir ilçede birkaç defadır pazarcı esnafından şikâyetler geliyor.

Pazartesi günleri kurulan halk pazarında dün de şikayet hattımıza pazarın çamur içindeki görüntüleri geldi.

Esnafın ayağında çizmelerle satış yapmaya çalıştığı görüldü.

Gelen mesajda ise “Abi Allah rızası için yayınlar mısınız bu rezilliği” notu vardı.

Bu cümle bize esnafın artık sınıra geldiğini gösterdi.

Vakfıkebir Belediyesi umarız en kısa zamanda bu duruma el atar ve esnaf kardeşlerimiz bu sıkıntıdan kurtulur.

**

Muş’ta coşkuyla karşılandılar

Muş’un Hasköy İlçesinin Düzkışla Belde Belediyesi ile Trabzon Ortahisar Belediyesi arasında imzalanan “Kardeş şehir buluşması protokolü" kapsamında taraflar hem horon oynayıp hem de halay çekerek kardeşliklerini kutladı.

Düzkışla Belde Belediyesi ile Trabzon Ortahisar Belediyesi, “Kardeş şehir buluşması protokolü" kapsamında Muş’ta bir araya geldi. Belediye önünde davul zurnalı karşılanan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve beraberindeki heyet, daha sonra folklor ekibiyle birlikte Türk bayrağı altında halay çekti. Daha sonra saygı duruşuna müteakip İstiklal Marşı’nın okunmasıyla programa başlandı.

Bu renkli görüntüler sonrası ise törene geçildi.

**

"Ali-Bahar Ayvazoğlu ellerini bu kurumdan çeksinler"

Haber61TV ekranlarında yayınlanan Editör masası programı bu hafta Ortahisar Belediyesi’nin CHPli meclis üyesi Cüneyt Zorlu’yu ağırladı.

Okan Çıtlak’ın sunduğu programda Zorlu turizm konusuna da değindi.

Çıtlak’ın henüz turizm il müdürlüğü koltuğuna kimsenin oturmadığını hatırlatması üzerine Zorlu’dan net bir çıkış geldi.

Zorlu “Ali-Bahar Ayvazoğlu ellerini bu kurumun üzerinden çeksin” sözlerini kullandı ve “Bu şehirde hala sayın Ali Ayvazoğlu ile Bahar Ayvazoğlu’nun eli var. Turizm il müdürlüğünden ellerini çeksinler. Bu işi bilen biri göreve getirilsin. Turizm alanında bir şey yapıldığı yok. Sümela’yı bitirdiler, ulaşım sıkıntıları var.

Kostaki konağı mesela 6 yıl oldu gelinen noktada daha yüzde15’e geldi. Ankara’dan Kültür Bakanlığının ihale yaptıracağını duyduk. 7.5 milyona burası ihale edilmişti. En az 30 Milyon TL ile şimdi ihaleye çıkacaklar. Devleti zarara uğratanlar utansın.” İfadelerini kullandı.

Zorlu, Trabzon İl Turizm Müdürü’nün henüz atanmamış olmasını Ayvazoğlu çiftine bağlıyor.

Zorlu’nun bu iddiası oldukça ciddi.

“Trabzon gibi bir şehirde neden Turizm İl Müdürü yok?” Sorunun gerçek cevabı olabilir mi?

**

Ortahisar'daki işe alımlar

Cüneyt Zorlu Ortahisar Belediyesi ile alakalı işe alımlara da değindi Editör Masası programında.

En son meclis toplantısında da bu konuya değinmiş Söz almadan konuşmaya giren AK Partili Meclis Üyesi Ufuk Hoş ise “En azından PKK’lı değiller.” çıkışında bulundu. Ufuk Hoş’un bu söylemine tepki gösteren Zorlu, “Orayı oraya taşırsak başka şeyler konuşurum. Burada sunum yapıyorum. Personel alımını eleştiriyorum. Nereden biliyorsunuz PKK’lı olmadıklarını?” ifadelerini kullanmıştı.

Zorlu o tartışmaya tekrar girmeden işe alımlar ile alakalı açıklamasını yineledi.

Zorlu “İşe alımlar konusu çok önemli. Ortahisar belediyesinde 2016 da 700 2017’de 1166’ya çıktı. Bugün 1358’e çıktı. Geçen yıl 131 kişiydi. Bir tane ihaleye çıkmadılar. İŞKUR’dan gelen elemanları nasıl gittiğini biliyoruz. İl başkanı araya giriyor vs. 700 kişi işe alındı ama ihaleye çıkmadılar. Bunu vatandaşa şikayet ediyorum vatandaşın hakkını yiyorlar.” Şeklinde konuştu.

**

"Mağmat’ı yapamazlar, Akvaryum bitmez"

Ortahisar ilçe meclis üyesi Zorlu’nun dedğindiği başka konu da Mağmat ve Tünel Akvaryum projeleriydi.

Mağmat projesini yapamayacaklar diyen zorlu “Mağmat projesi var 2014’te söz verilmesine rağmen hala başlanamadı. En iyi en sağlıklı proje de aslında budur. Şehrin güneye kayması konusunda. Bir türlü başlayamadılar. Yatırımcı aradılar bulunamadı. Oradaki 500 Milyon TL gibi bir yatırımdan söz ediyoruz. En iyi projeleri ama yapamayacakları, sözlerini tutamayacakları projelerden biri.

Ben belediye başkanı olup 8 yıldır verdiğim sözleri tutamıyorsam bahane aramam. Mağmat projesinin yapılamayacağını düşünüyorum. Söz gerçekleşmedi. 600 dönümlük bir arazi. Parça parça yapılabilmesi için de kendileri yapması lazım.” İfadelerini kullandı.

Bir başka önemli proje olan Tünel Akvaryum projesi ile alakalı da konuşan Zorlu, bu projenin kar getirmeyeceğini belirtti.

Zorlu “Akvaryum yapılıyor. Vizyon proje olarak karşımıza çıkardılar. Mağmat projesi var 2014’te söz verilmesine rağmen hala başlanamadı. En iyi en sağlıklı proje de aslında budur. Şehrin güneye kayması konusunda. Bir türlü başlayamadılar. Yatırımcı aradılar bulunamadı. Oradaki 500 Milyon TL gibi bir yatırımdan söz ediyoruz. En iyi projeleri ama yapamayacakları, sözlerini tutamayacakları projelerden biri.

Ben belediye başkanı olup 8 yıldır verdiğim sözleri tutamıyorsam bahane aramam. Mağmat projesinin yapılamayacağını düşünüyorum. Söz gerçekleşmedi. 600 dönümlük bir arazi. Parça parça yapılabilmesi için de kendileri yapması lazım.” Dedi

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler