Bir Oyun, Çıktıktan 4 Yıl Sonra Tekrar Nasıl Popüler Olabilir?

Bundan 4 yıl evvel, 27 Nisan 2020’de tam sürümü, 15 inç laptop modellerine konuk olan ancak asıl popülerliği, Xbox oyun konsollarına çıkıp çapraz platform desteği gelmesiyle zirveye taşınan yapım, oyun ve oyuncak meraklılarının yeni gözdesi.

Bir Oyun, Çıktıktan 4 Yıl Sonra Tekrar Nasıl Popüler Olabilir?

1980’lerin sonu, 1990’ların başlarında çocuk olanlar için oyuncak dükkânları âdeta cennetten bir köşeydi. Bir tarafta Transformers oyuncakları, diğer tarafta LEGO setleri, Power Rangers figürleri ve daha nicesi, evlere konuk olmayı bekliyordu. Tabii bu oyuncaklardan yalnızca bazıları satın alınabiliyor, eve getirilen oyuncaklar ise kolları-bacakları yerlerinden çıkana kadar savaştırılıyor, sonra oyuncak kutusunun içine dolduruluyordu. Toy Story film serisinden bir sahne gibi. Dünün çocukları, bugünün genç yetişkin oyun tutkunları, o büyülü zamanları özlerken onların nostalji hislerine dokunacak video oyunları da yapılmıyor değil; Hypercharge: Unboxed gibi. Aslında, bundan 4 yıl evvel, 27 Nisan 2020’de tam sürümü, 15 inç laptop modellerine konuk olan ancak asıl popülerliği, Xbox oyun konsollarına çıkıp çapraz platform desteği gelmesiyle zirveye taşınan yapım, oyun ve oyuncak meraklılarının yeni gözdesi.

Oyuncak Temalı FPS ver TPS mi? Harika!

Yayımlandığı yıl pek çok oyun yayınının radarına giren ve Steam gibi dev platformların “Best of 2020” listelerine dâhil olan Digital Cybercherries imzalı Hypercharge: Unboxed, türü itibarıyla hem FPS (birinci şahıs nişancı) hem de TPS (üçüncü şahıs nişancı) formunda bir aksiyon macera oyunu. Tek oyunculu hikâye modunun yanı sıra eşli ana görev modu ve çok oyunculu modları bulunan yapımın konusu, Hypercore’u silahlı oyuncak dalgalarına karşı korumak ve Major Evil’ı alt etmek üzerine kurulu. Elbette böyle bir oyundan derinlemesine bir hikâye beklemek çok doğru olmaz ancak yapımın hikâyesinin, oyun dünyasına oldukça iyi hizmet ettiğini söyleyebiliriz. 15 inç laptop tavsiye listelerinde boy gösteren yüksek performanslı oyun bilgisayarları için biçilmiş kaftan olan Hypercharge: Unboxed’da, Hypercore’u korurken en yüksek puanı kazanmak önemli.

Geleneksel nişancı oyunlarındaki haritalardan farklı olarak arka bahçe, çocuk odası, oyuncak mağazası gibi mekânlarda geçen oyunun haritaları, konsepte uygun olacak şekilde hem detaylı hem de ilgi çekici şekilde tasarlanmış durumda. Bir yandan düşman dalgalarıyla boğuşurken diğer yandan i7 işlemcili 15 inç laptop modelinizle haritanın detaylarını keşfetmek isteyeceksiniz. Eski oyuncaklar ve popüler kültür referanslarıyla alabildiğine eğlenceli kılınan oyunda başarı elde edebilmeniz için “düşman” oyuncakların ne gibi zayıf yönleri olduğunu kısa sürede öğrenmeniz ve stratejinizi buna göre kurgulamanız şart.

Harika Grafikler ve Ses Efektleri Eşliğinde Keyifli Oyun Modları

i5 işlemcili 15 inç laptop modellerinde akıcı çalışan ve Unreal Engine 4 oyun motoruyla geliştirilen Hypercharge: Unboxed, yapımın temasına uygun nostaljik müzikleri ve ses efektleriyle 90’lar çocuklarının yüzlerinde tebessüm bırakmayı başarıyor. Oyunun başardığı bir diğer husus ise oyuncuya maksimum eğlence sunmak. Tabii bu, yapımın sahip olduğu bazıları tanıdık, bazılarıysa oyuna özel modlarla mümkün oluyor. Oyun modlarından kısaca söz etmek gerekirse:

PvE (Player vs Environment) Modu: Dalga bazlı hayatta kalma ve yan görevler olmak üzere iki farklı PvE modu, oyunda yer alıyor. Dalga bazlı modda, daha önce bahsettiğimiz Hypercore enerji kaynaklarının düşmanlara karşı korunması gerekiyor. Her bir dalga arasında oyuncular, savunmalarını inşa etmek durumundalar. Yan görev modunda ise haritalarda bulunan gizli koleksiyon eşyalarını bulup belirli görevleri tamamlamak gerekiyor.

PvP (Player vs Player) Modu: 15 inç laptop modelleriyle en çok oynayacağınız modlardan biri olan PvP’de; Team Deathmatch ve Capture the Flag gibi mekanikleri çok bilinen oyun seçeneklerinin yanı sıra bir de Capture the Battery seçeneği var. Bu oyun türünde, pilleri toplayıp üsse götürerek puan kazanmak gerekiyor ancak takım çalışması yapmanız öneriliyor.

Haritaları özgürce gezmek için Free Roam gibi modların da bulunduğunu anımsatalım. Dilerseniz oyunu, yerel ağda çok oyunculu olarak deneyimleyebilir, dilerseniz çevrim içi maçlara dâhil olabilirsiniz. Çapraz platform desteği sayesinde oyun arkadaşınız, 15 inç laptop sahibi bir oyuncu yerine bir Xbox kullanıcısı çıkabilir.

Siz de Hypercharge: Unboxed’ın sunduğu nostalji dolu eğlenceyi deneyimlemek istiyorsanız, vakit kaybetmeden Monster imzalı 15 inç laptop modelleriyle tanışın. Farklı donanım konfigürasyonlarına sahip; Abra ve Tulpar oyun bilgisayarlarını inceledikten sonra gereksinimlerinize yanıt veren çözümü, son derece cazip 15 inç laptop fiyatları üzerinden hemen satın alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler