Diplomalı işsiz sayısı artıyor!

Türkiye Kamu-Sen'den yapılan açıklamada, Türkiye'de her yıl 700 bin gencin üniversiteyi bitirerek hayata atıldığı ifade edilerek, üniversite mezunu gençler arasında işsizlik oranının yüzde 11,2 olduğu belirtildi.Üniversite mezunu her 100 gençten 20'sinin

Diplomalı işsiz sayısı artıyor!

Türkiye Kamu-Sen'den yapılan açıklamada, Türkiye'de her yıl 700 bin gencin üniversiteyi bitirerek hayata atıldığı ifade edilerek, üniversite mezunu gençler arasında işsizlik oranının yüzde 11,2 olduğu belirtildi.

Üniversite mezunu her 100 gençten 20'sinin iş bulma ümidi olmadığı gerekçesiyle çalışma hayatının dışında kaldığının ileri sürüldüğü açıklamada, ''diplomalı işsizlerin oranının yüzde 30'lara kadar tırmandığı'' kaydedildi.

Her yıl KPSS'ye 900 binin üzerinde üniversite mezununun başvurduğu belirtilerek, üniversite mezunu gençlerin umudunu kamuda, gelir garantili bir iş bulmaya bağlamış oldukları ifade edildi.

Açıklamada, son yıllarda kamuda sözleşmeli ve 4/C'li statüde çalışma nedeniyle güvencesiz istihdamın arttığı, kurumlar arasında adaletsizlik uygulamalarının görüldüğü öne sürülerek, çalışanların sorunlarının çözülebilmesinin yolunun, örgütlü olmak ve yönetime katılmaktan geçtiği kaydedildi.

Türkiye Kamu-Sen'in yaptığı araştırmaya da yer verilen açıklamada, sendikalı kamu görevlilerinin yüzde 51,4'ünün arkadaşlarının ısrarı üzerine sendikaya üye olduğu, sendika yöneticilerinin girişimleri ile üye olanların oranı ise yüzde 29,3 olduğu bilgisi aktarıldı.

Konuya ilişkin değerlendirme yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, gençlerin yıllarca eğitim gördükten sonra işsiz kalma korkusuyla yaşadıklarını ileri sürerek, şunları kaydetti:

''Üniversite mezunu gençlerimizin neredeyse yarısı iş aramaktadır. Ancak daha fazla istihdam için yatırım yapılmak zorundadır. Ancak bu şekilde diplomalı işsizlerimiz iş bulabilir ve geleceğe güvenle bakabilir. Sendikaların varlığı ve etkinliği, çalışma hayatı için büyük bir şans yaratmaktadır.

Daha güzel bir çalışma hayatı, daha mutlu bir ülke için sendikaların gelişmesi ve sendikal hakların tam olarak kullanılabilmesi şarttır. Bu yolda daha çok üye elimizi güçlendirecektir. Ancak daha çok üye için daha çok sendikal kazanım gerekiyor.''

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler