Arıcılara AB'den büyük hibe!

Ordu Arıcılık Enstitüsü'nün 'Türk balının kalite ve standartlarının yükseltilmesi ve sektör işletmelerinin desteklenmesi' adlı projesi, Avrupa Birliği (AB) hibe projeleri kapsamında kabul edildi. Ordu Arıcılık Enstitüsü tarafından hazırlanan 'Türk balının

Arıcılara AB'den büyük hibe!
Ordu Arıcılık Enstitüsü'nün 'Türk balının kalite ve standartlarının yükseltilmesi ve sektör işletmelerinin desteklenmesi' adlı projesi, Avrupa Birliği (AB) hibe projeleri kapsamında kabul edildi.

Ordu Arıcılık Enstitüsü tarafından hazırlanan 'Türk balının kalite ve standartlarının yükseltilmesi ve sektör işletmelerinin desteklenmesi' adlı proje AB tarafından kabul edildi. Proje, yaklaşık 3 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurularak tesiste bal, polen, arı sütü, propolis, temel petek işleme değerlendirme ve depolama faaliyet amaçlarını içeriyor. Ordu il sınırları içerisinde faaliyet gösterecek projeyi destekleyen Trabzon, Samsun, Sinop ve Giresun illeri başta olmak üzere ülke genelinde tüm sektör temsilcileri proje çıktısından yararlanabilecek. 36 ay sürecek ve toplam bütçesi 3 milyon 262 bin 972 euro olan proje ile arıcılık sektörüne büyük katkılar sağlanması hedefleniyor.
Proje ile sektörde üretim yapan işletmelerin ürün kalite ve standartlarının yükseltilmesine katkı sağlanması ve ayrıca hijyenik koşullarda rekabetçi fiyat politikası ile ürünlerini paketleme, işleme ve depolama imkanına kavuşması mümkün olacak. Bal üreten birliklere kayıtlı 4 bin 132 üyenin önemli bir kesimi kendi balını işleyebilecek, paketleyebilecek, depolayacak ve üreticilerin en önemli sorunu olan pazarlama sorununa çözüm üretme imkanına kavuşarak bölgede yeni işletmelerin kurulmasına öncü olunacak.

Türkiye'nin ve bölgede başta gelen işsizlik sorununa projenin faaliyete geçmesiyle birlikte işleme, paketleme, depolama ve kalite kontrol birimlerinde çalışacak yeni istihdamlar ile sektöre yatırım yapması muhtemel girişimcilerle yeni iş ve aş sahasının oluşması hedefleniyor. Sektörde bulunan KOBİ'lerin rekabet üstünlüğü sağlamak için özellikle projedeki birlik üyesi üreticilerin ürettiği 18 bin ton bal tesiste işleme/paketleme imkanına kavuşacağından bölgesel üreticilerin desteklenmesi ve kırsal kesimin
refah seviyesinin yükseltilmesi sağlanarak, bölge ekonomisine ivme kazandırılması amaçlanıyor. Kurulacak tesiste bal ve ürünlerinde araştırma geliştirme ve değişim yapmak için her türlü altyapı kurulmuş olacağından, üniversiteler ve muhtelif araştırma enstitülerinden de destek alarak bal tüketimine yönelik yeni projeler hazırlanabilecek. Hedeflere ulaşılmasıyla birlikte operasyonel programın hedef bölgedeki işletmelerin sayısının artırılması, mevcut işletmelerin verimliliğini ve rekabet güçlerinin
iyileştirilmesi, KOBİ'ler ve girişimciler için destekleyici çevrenin oluşturulması ile istihdama katkıda bulunma amacına hizmet edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler