Balıkçıların yüzü gülmedi

Rakıcı, bu yıl iklim koşulları ile bilinçsiz avlanmanın birleşmesiyle Karadeniz'de avlanabilen balık çeşitlerinin oldukça azaldığını söyledi.Rize Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mesut Rakıcı, balıkçıların, bu yıl denizlerden istediği verimi alamadığını sö

Balıkçıların yüzü gülmedi

Rakıcı, bu yıl iklim koşulları ile bilinçsiz avlanmanın birleşmesiyle Karadeniz'de avlanabilen balık çeşitlerinin oldukça azaldığını söyledi.

Rize Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mesut Rakıcı, balıkçıların, bu yıl denizlerden istediği verimi alamadığını söyledi.

Rakıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl iklim koşulları ile bilinçsiz avlanmanın birleşmesiyle Karadeniz'de avlanabilen balık çeşitlerinin oldukça azaldığını belirtti.

Bu yıl av sezonunun verimli geçmediğini ifade eden Rakıcı, ''Palamut avıyla başlayan av sezonu, ilerleyen aylarda hamsi avıyla devam etti. Başlarda bol çıkan palamut ve hamsi, sonradan oldukça azaldı. Balıkçılarımız bu yıl şu ana kadar denizlerden istediği verimi alamadı'' dedi.

Sezonun bitmesine 2,5 ay kaldığını, şu anda büyük balıkçı teknelerinin Ordu ve Fatsa kıyılarında avlandıklarını anlatan Rakıcı, ''Balıkçılarımız parça parça görülen istavrit ve hamsinin peşindeler. Her geçen yıl denizlerimizde balık, bölgemizde ise balıkçılık ölüyor. Bu durumdan kaygı duyuyoruz. Balıkçılarımız mağdur durumda kalıyor. Yaptıkları masrafları karşılayamaz oldular'' diye konuştu.

Şu anda balığın az avlanabilmesinden dolayı fiyatların yüksek seyrettiğini, yeni yılda balık fiyatlarında herhangi bir değişik olacağını sanmadığı kaydeden Rakıcı, şunları söyledi:

''Temennimiz, Karadeniz sularında önceki yıllarda görülen balık çeşitliliğinin tekrar görülmesi. Vatandaşlarımızın ucuz balık alabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Ama bunun olabilmesi için balığın bolca avlanabilmesi gerekiyor. Geçmiş yıllarda denizlerimizde bol avlanan mezgit bile bu yıl ender bulunur konuma geldi.''

Öte yandan, Rize'deki balıkçılarda ortalama olarak hamsinin kilosu 3, istavrit 3, mezgit 7,5, sargan 10, barbun 7,5, tırsi 5, çinekop ise 15 liradan alıcı buluyor

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler