D.Karadeniz dereleri balıklandırılıyor

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, hedeflerinin 5 yıl içinde Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tüm derelerinde balıklandırma çalışması yapmak olduğunu söyledi.Bulut, yaptığı açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün,

D.Karadeniz dereleri balıklandırılıyor

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, hedeflerinin 5 yıl içinde Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tüm derelerinde balıklandırma çalışması yapmak olduğunu söyledi.

Bulut, yaptığı açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün, "Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi" kapsamında müdürlük sorumluluk alanlarında bulunan derelerde balıklandırma çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

Müdürlüğe bağlı Trabzon’un Maçka ilçesinde Altındere Alabalık Yetiştirme ve Üretme İstasyonu'nda doğal kırmızı benekli alabalık yavruları ürettiklerini kaydeden Bulut, ”Bu yıl 3 milyon 72 bin adet kırmızı benekli alabalık üretimi yapacağız. Gelecek yıl bu rakamı 4 milyona çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

Bolu’da Bakanlığa ait bir alabalık üretim istasyonun daha faaliyete geçeceğini, böylelikle kendilerinin üretim yaptığı alabalıkları Doğu Karadeniz delerinde kullanma imkanına kavuşacaklarını dile getiren Bulut, ”Türkiye genelinde en büyük istasyonlardan birisi Trabzon’da bölge müdürlüğümüz bünyesinde yer alıyor. İstasyonumuzda ürettiğimiz yavru alabalıklar sadece bölgemize değil, diğer bölgelere de gönderiliyor. Bolu’da da önümüzdeki yıldan itibaren yeni bir istasyon faaliyete geçecek. Böylelikle ürettiğimiz yavru alabalıklar bölgemizde değerlendirilecek” diye konuştu.

-Hedefimiz 5 yılda tüm dereleri balıklandırmak

Bulut, önümüzdeki 5 yıl içinde Doğu Karadeniz’in tüm derelerinde balıklandırma çalışması yapmak olduğunu aktararak, şöyle konuştu:

”Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi'nin amacı derelerimizdeki biyolojik çeşitliği korumak ve kendi türleri ile balıklandırmak. Geçmişte bu derelerde çok ciddi anlamda balıklar vardı. Bizler ve büyüklerimiz bir şekilde bu balıkları tahrip ettik. Balıkların doğal yaşam alanları bozuldu, kaçak avlanma ve kontrolsüz avlanmalar nedeniyle balık popülasyonları azaldı. Şimdi başlattığımız çalışmalarla derelerimizi eski seviyelere gelene kadar çalışmalarımız devam edecek. Önümüzdeki 5 yılda bölgemizdeki tüm derelerde balıklandırma çalışması yapmak. Hedefimiz bu. Bütün derelerde balık popülasyonlarını optimum seviyeye çıkarıp, buralardan artık insanlarımızın sportif amaçlı olta balıkçılığını yapmalarını sağlamak. Biyolojik çeşitliği sağlamak, ekoturizme katkı sağlamak”

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, vatandaşlardan balıklandırma çalışması yapılan dereleri sahiplenmelerini isteyerek, ”Dereleri balıklandırdığımız kadar da koruyup, kollayıp, sahiplenirsek önümüzdeki 5 yıl içinde bütün derelerde kırmızı benekli alabalığı görebiliriz. Bunun için vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler