"Doğu Karadeniz Tren yolu bekliyor"

Türkiye'de son zamanlar ulaşım hızla gelişiyor. Hava, Kara, Deniz ulaşımları gün geçtikçe gelişirken Türkiye'nin büyük bir kısmına Havalimanı yapılıyor. Ulaştırma Bakanlığı yapmış olduğu çalışmalarla bazı illerde aralarında 12 saat hatta 24 saat olan ulaş

"Doğu Karadeniz Tren yolu bekliyor"

Türkiye'de son zamanlar ulaşım hızla gelişiyor. Hava, Kara, Deniz ulaşımları gün geçtikçe gelişirken Türkiye'nin büyük bir kısmına Havalimanı yapılıyor. Ulaştırma Bakanlığı yapmış olduğu çalışmalarla bazı illerde aralarında 12 saat hatta 24 saat olan ulaşım zamanını 1 ile 2 saat indirirken Başta Trabzon olmak üzere Doğu Karadeniz bölgesine hala daha Tren yolu yapmaması bölgenin ticari hacmini düşürüyor.

Değerli Haber61 okurları; Trabzon'un Limanı ile Mersin Limanı ve İran Tahran yolu arasında yapılacak olan Ray bağlantısı ile bölgede 4 bin kişiye yakın kişi istihdam edilmiş olacak. Bu ray güzergahı olarak bakıldığında ise sadece Türkiye içerisinde 100 Bin kişiyi direk 500 Bin kişiyi ise dolaylı yollardan etkileyecek.

Türkiye'nin işlem hacmi olarak en büyük Limanları arasında olan Mersin Limanına gelen yük ve malzemeler Ön Asya, Transkafkasya ve Asya içlerine getirilmesi için Karayolu kullanılırken Bizim yaşamış olduğumuz güzergah kullanılmıyor. Peki; sizlere Haber Merkezimi olarak soruyoruz. Tarihi İpek yolunun uğrak noktası olan bu Trabzon ve bölge o tarihlerden beri stratejik bir nokta iken şimdi neden Tren gibi bir vasıtaya yer verilmiyor. Bu duruma son demek siz değerli okurlarımızın elinde. Hiç bir siyasi amaç güdülmeden bunca yatırım yapan hatta Ankara Hükümetine yatırımlarından dolayı teşekkür ederek siz ve geleceğiniz için aşağıdaki numaralara sadece; " Doğu Karadeniz Tren Yolu Bekliyor." faksını çekin...

Faks numarası   0312 212 49 30

 

TRABZONLU NE DİYOR  Safya 2'de 

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon’un en önemli sorunu olan işsizliğe çözüm noktasında ticaret merkezleri yani aktarma istasyonlarının kurulmasının olmazsa olmaz teşkil ettiğini söyledi.
 
Gürdoğan, Rusya ile Türk Cumhuriyetleri arasında yeni hatlar, yeni imkanlar ve yeni aktarma istasyonlarının yapılması gerektiğini belirterek, “Önümüzdeki dönem DKİB olarak en önemli hedefimiz demiryolu konusunda yapılacak.
 
Batum’da demiryolu var ve orada gümrük terminali yapılıyor. Onlar bizimle bir anlaşma yaptılar. Demiryolu şu anda Çin’e kadar bağlanıyor. Biz bu demiryolunu Doğu Karadeniz-Asya demiryolu olarak yeniden revize edip bölge olarak bağlanmak istiyoruz. Yeni hedefimiz bu” dedi. Gürdoğan, Doğu Karadeniz Bölgesi ve Trabzon’un kurtuluşunun lojistik altyapıdan geçtiğine işaret ederek, “Yanı başımızdaki ülkelerin yapmış olduğu değişimleri görerek hareket etmeliyiz.
 
Çünkü bölgemizin ve Trabzon’un kurtuluşu lojistik altyapıdan geçiyor. Avrupa’dan gelen yüklerin aktarma merkezi olarak bu bölgenin kullanılmasından geçeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bunun en önemli göstergeleri de NATO’nun yüklerini aktarmak için Trabzon Limanı’nı kullanması ve Türkmenistan’a giden büyük tonajlı türbünlerin Hopa Limanı’ndan şu an için açtığımız yol ile Türkmenistan’a gitmeleri. Bu da bizim davamızın haklılığının en büyük göstergesi. Bu limanların da demiryolu ile bağlanması ve var olan demiryollarına bağlanması ile Türkiye’nin 2023 hedefine gitmesinde Trabzon en önemli köprü olacaktır.
 
Çünkü dünyanın geleceği Asya’da. Asya ve Kafkasya’ya en önemli geçiş yeri de Doğu Karadeniz Bölgesi’dir. Biz bu bölgede gerekli düzenlemeleri yaparak ne şekilde yararlanacağımızı bilmemiz lazım” diye konuştu. Hiçbir üretim yapılmadan 850 milyar dolar dış ticaret geliri olan Hong-Kong örneğini vererek, “Bizim stratejik öneme haiz bir bölgede olmamız ise laf değil biran önce icraat yapmamız gerektiğini de açıkça göstermektedir. DKİB olarak yaptığımız bütün anlaşmalarda da iki ülke bakanlarının imzasının bulunması bizim laf değil icraat yaptığımızın göstergesi” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler