Erdöl, Bıçakcıoğlu'nu kutladı

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, MHP Trabzon eski Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu’nun 12 Eylül’de yapılacak olan referandum için partisinin yürüttüğü “Hayır” çalışmasına t

Erdöl, Bıçakcıoğlu'nu kutladı

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, MHP Trabzon eski Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu’nun 12 Eylül’de yapılacak olan referandum için partisinin yürüttüğü “Hayır” çalışmasına tepki gösteren açıklamalarını değerlendirdi.
 

Atatürk Alanı ve çevresinde referandum gezilerini sürdüren Cevdet Erdöl, referandum gezileri sırasında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde doktorluk yaptığı dönemde kendisine muayene olan hastaları ile de karşılaştı. Erdöl, kendileriyle hem siyasi konuları konuştu hem de sağlık durumları ile ilgili bilgi aldı.
AK Parti olarak referandum çalışmalarına hız verdiklerini kaydeden Erdöl “Referandum çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti milletvekilleri ve bakanlar olarak her hafta buradayız. Vatandaşlarımıza referandumun neyi getireceğini anlatmaya çalışıyoruz. Bazı vatandaşlarımızın kafası gündelik televizyon ve gazete haberleri ile belki bir noktada bilgi fazlalığı ile karışmış olabiliyor, onların netleşmesine yardımcı oluyoruz” dedi.

MHP’li Orhan Bıçakçıoğlu’nun 12 Eylül Referandumu’nda ‘Hayır’ için çalışan partisini stratejik ve ideolojik hata yapmakla eleştirmesi ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Erdöl şunları söyledi:

“Kendisinin açıklamaları bunun bir iktidar muhalefet çekişmesi veya AK Parti’nin karşısında diğer partiler çekişmesi olmadığını belgelemenin en güzel örneklerinden birisidir. Sayın Bıçakçıoğlu ülkücü tabanın sesine tercüman olmuştur, kendisini kutluyorum. Ben de o tabanı bilen bir kişi olarak ülkücülerin, MHP’nin şuanki yönetiminin CHP’nin değirmenine su taşımalarını doğrusu kabullenmediklerini sanmıyorum. Çünkü referandumdaki Anayasa maddelerinin hem CHP’nin hem MHP’nin seçim vaatlerinde var olduklarını, 26 maddenin 24’nün var olduğunu görüyoruz. Hatta Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu ile ilgili maddenin değiştirilmesi için bu 2 partinin vaatleri olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla aslında yapılan değişiklikler bu partilerin de hislerine tercüman olan bir değişiklik. Fakat her ne dense bunu partiler arası bir çekişmeye çekip AK Parti’yi yıpratmak, işte Hükümeti değiştirmek, erken seçime zorlamak gibi Türkiye’nin hiç de layık olmadığı demokrasi dışı yollara Türkiye’yi sürüklemek istiyorlar.”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon eski milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 12 Eylül Referandumu’nda ‘Hayır’ için çalışan partisini stratejik ve ideolojik hata yapmakla eleştirmiş “CHP kendi kaleleri olan Anayasa Mahkemesi ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nu kurtarma adına müthiş bir mücadele veriyor. Peki MHP olarak biz, neyin mücadelesini veriyoruz ? Ben Çaykara’da alnı secde gören hakimin HSYK’da görev yapmasını istiyorum. Partim neden buna karşı çıkıyor ? CHP bile 26 maddenin 24’üne ‘Evet’ dedi. 2 kalem düşmesin diye uğraştı. Sen ne adına uğraşıyorsun?" ifadelerini kullanmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler