Esnafın pirim borcu ne olacak?

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Trabzon Şube Başkanı Hasan Aydın, esnafın prim borçlarındaki gecikme ve faizlerin silinmesi, ana borçta da taksitlendirme beklediklerini söyledi. Aydın, yaptığı açıklamada, SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı gibi sosyal güv

Esnafın pirim borcu ne olacak?

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Trabzon Şube Başkanı Hasan Aydın, esnafın prim borçlarındaki gecikme ve faizlerin silinmesi, ana borçta da taksitlendirme beklediklerini söyledi.

Aydın, yaptığı açıklamada, SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı gibi sosyal güvenlik kurumlarının SGK adı altında toplandığını hatırlattı. SGK'nın birleşmeden önceki zamana ait BAĞKUR prim borçlarını tahsil için haciz ve icra yoluna gideceğini öğrendikleri iddiasında bulunan Aydın, bu durumun kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Aydın, Trabzon'da prim borcu olmayan esnafı ve sanatkâr sayısının çok az olduğunu ileri sürdü.

Esnaf ve sanatkârın ekonomik zorluklar içerisinde işlerini yürüttüğünü ifade eden Aydın, "Yapılması gereken, önceki uygulamalarda olduğu gibi gecikme faizlerinin silinerek anaparanın taksitlendirilmesi suretiyle tahsil yoluna gidilmesidir." dedi.

BAĞKUR primlerinin günümüz şartlarında yüksek olduğunu savunan Aydın, 'sürekli borç silinmesinin suistimale neden olup olmayacağı' yönündeki soruya şu cevabı verdi: "Esnaf ve sanatkâr tabiri caizse ekonomik için altın yumurtlayan tavuktur.

Devletten hiç bir şey beklemeden istihdama ve ekonomiye katkı sağlar. Ama ekonomik krizlerin yaşandığı süreçlerde de en çok zararı esnaf ve sanatkâr görür. Böyle zamanlarda da devlet prim miktarını düşürme, zam yapmama ya da borçları erteleme yoluna gitmelidir.

Bu yapılırken de elbette istismarların da önünü geçilmeli ve primlerinin zamanın da ödeyen esnaflar cezalandırılmamalıdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler