Fındığa budama uyarısı

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Bostan, fındıkta hasat sonrası sonbahar ve kış budamasının ekim ayı sonunda yapılması gerektiğini söyledi. Bostan, "Bu dönemde, ocak içerisinde kurumaya yüz tutmu

Fındığa budama uyarısı
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Bostan, fındıkta hasat sonrası sonbahar ve kış budamasının ekim ayı sonunda yapılması gerektiğini söyledi.

Bostan, "Bu dönemde, ocak içerisinde kurumaya yüz tutmuş sıklaşmış, gelişmeden geri kalmış kalın ve ince dallar ile ince dip sürgüleri temizlenir. Genel olarak bu işlem en fazla 2 aylık bir dönemde bitirilmelidir. Şiddetli kış soğuklarının başladığı aralık ayı ortalarından itibaren, mümkünse budama yapılmamalıdır. Aksi takdirde hem yara yüzeylerinin iyileşmesi hem de kesim işlemi zorlaşmaktadır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler