Fiskobirlik'te olağanüstü kurul

FİSKOBİRLİK'in süren Olağanüstü Genel Kurulu'nda, birlik iştiraklerinden Ordu Soya Yağ A.Ş.'de bulunan yüzde 98 oranındaki hissesinin asgari 50 milyon liradan aşağı olmamak kaydı ile satışı hakkında yönetim kuruluna yetki verildi. Olağanüstü Genel Kurulu'

Fiskobirlik'te olağanüstü kurul

FİSKOBİRLİK'in süren Olağanüstü Genel Kurulu'nda, birlik iştiraklerinden Ordu Soya Yağ A.Ş.'de bulunan yüzde 98 oranındaki hissesinin asgari 50 milyon liradan aşağı olmamak kaydı ile satışı hakkında yönetim kuruluna yetki verildi.

Olağanüstü Genel Kurulu'nda Ordu Soya Yağ A.Ş.'deki hissesinin satışı için yönetim kuruluna yetki verilmesi maddesi görüşüldü. Açık yapılan oylama sonucunda, 66 hayır oyuna karşı 74 evet oyuyla, FİSKOBİRLİK'in Ordu Soya Yağ A.Ş.'de bulunan yüzde 98 oranındaki hissesinin asgari 50 milyon liradan aşağı olmamak kaydı ile satışı hakkında yönetim kuruluna yetki verilmesi kabul edildi.
FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Olağanüstü Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, Ordu Yağ Sanayi A.Ş.'nin satış kararı için yönetim kuruluna yetki verilmesinden dolayı teşekkür etti.
Ordu Yağ Sanayi A.Ş.'nin sadece satışı için karar aldıklarını vurgulayan Bayraktar, "Karar için teşekkür ediyorum. Bu sadece satma yönünde karar alınması oldu. Satışla ilgili elimizden gelen tüm özeni göstereceğiz. FİSKOBİRLİK menfaati için hareket edeceğiz" dedi. Ordu Yağ Sanayi A.Ş.'nin satışıyla ilgili delegelerin kendilerine haber verilmediği yönünde sitemlerin olduğunu ancak tüm kooperatiflere bilgilendirme yaptıklarını ifade eden Bayraktar, "Bu satışla ilgili kimseye bilgi vermediğimiz, delagasyonu
dikkate almadığımızın söylenmesi beni üzdü. Biz tüm kooperatifleri dolaşarak bilgi verdik. 196 delegenin de sorumluluğu taşıdığını ve buraya o düşünceyle geldiğini biliyorum. Ordu Yağ Sanayi A.Ş. ile ilgili çok şeyler konuşuldu. Biz Ordu Yağ Sanayi A.Ş. ile ilgili satış yetkisi istiyoruz. Çünkü yönetim kurulunun elinde sadece Ordu Yağ Sanayi A.Ş. satış yetkisi yok. Çünkü talipli var. Diğer gayrimenkulleri de satıyoruz. Ancak olmadı. Fiyat yüksek gibi bahane uyduruldu. Satış yetkisi istiyoruz. Burada peşkeş
çekiliyor deniyor, yok böyle bir şey. Ordu Soya Yağ A.Ş. meselesi neden acil olarak çıktı? Bir alıcı var. 50 milyon liraya kadar fiyat çıktı. Genel kuruldan yetki almamız gerekiyor. Eğer fazla veren çıkarsa da satış olursa ona göre yapacağız. Burada var mı peşkeş? Bunu tüm kooperatiflerde anlattım. El insaf arkadaşlar. Ordu Soya Yağ A.Ş.'yi satmak zorundayız. Bizim 1 Ocak tarihine kadar süremiz var. Bu FİSKOBİRLİK'e faydalı olacak" diye konuştu.
Ordu Soya Yağ A.Ş.'deki işçilerin durumları için de Bayraktar, işçilerin kesinlikle mağdur edilmeyeceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler