Giresun'da Kahverengi Kokarca'ya karşı kış mücadelesi başladı

Giresun'un Tirebolu ilçesinde, fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine zarar veren Kahverengi Kokarca'ya karşı kimyasal ilaçlama çalışmaları hız kazandı.
Giresun'da Kahverengi Kokarca'ya karşı kış mücadelesi başladı

Fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine zarar veren Kahverengi Kokarca'ya karşı Giresun'un Tirebolu ilçesinde kış mücadelesi başladı. Havaların serinlemesi ile birlikte kapalı alanlara çekilen zararlıya karşı kimyasal ilaçlama çalışmaları hız kazandı.

Tirebolu Ziraat Odası, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile işbirliği yaparak köylerden gelen ihbarlar doğrultusunda ilaçlama ekibi oluşturdu. İlk çalışma, ilçede Kahverengi Kokarca'nın yoğun görüldüğü Örenkaya köyünde gerçekleştirildi.

Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Havaların soğumasıyla birlikte Kahverengi Kokarca kışlık alanlara çekilmeye başladı. Biz de Ziraat Odası olarak bir ekip kurarak, bu zararlıya karşı savaş başlattık. İlk olarak köylerimizde ilaçlama çalışmalarına başladık ve etkisi 15 gün sürecek etkili bir ilaç kullanıyoruz. Bu ilaç, evlerin dışına gelen kokarcaları öldürecek” dedi.

mucadele.jpg

Yaman, ilerleyen dönemde valilik, İl Tarım Müdürlüğü ve kaymakamlıkla birlikte daha geniş kapsamlı bir çalışma yapılacağını belirterek, “İl genelinde koordinasyon kurulu oluşturularak zararlının yayılımının engellenmesi hedefleniyor. Ayrıca vatandaşların da zararlılarla mücadele konusunda duyarlı olmaları ve ekiplerle iş birliği yapmaları gerekiyor.

İlaçlamaların, özellikle fındık üretimine zarar vermesi beklenen Kahverengi Kokarca’nın yoğun olduğu bölgelerde sürecek ve metruk binalarda da uygulanacak. Fındık bizim için vazgeçilmez, bu zararlının fındığımıza vereceği her türlü zararı bertaraf etmek için kararlıyız" diye konuştu.

Örenkaya Muhtarı Ali Kara ise "Kahverengi kokarcalar şu sıralar daha çok evlerin cam kenarlarında ve çatı altlarında kümeleniyor. Buralardan içeri girmeye çalışan kokarcalar kışı geçirmek için yer arıyor. Bilgi vermemiz üzerine Ziraat Odası ekibiyle gelerek ilaçlama çalışması başlattı" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
  • Bir Çiftçi / 06 Ekim 2024 00:31

    Kimyasal savaş en son çözüm olmalıydı.Nerede bu ziraatci mühendisler.Gidişat hiç iyi değil. Atılan ilaçlar diğer canlılarda zarar veriyor.

    Yanıtla (1) (0)
  • Mustafa / 06 Ekim 2024 22:00

    Kokarca için 4 çeşit ilaç kullandım hiç biride işe yaramadı piyasada etkili ilaç mı varda zarar verecek. İlaçlar sinek bile öldürmüyor.

    Yanıtla (2) (0)
  • Lazz / 06 Ekim 2024 09:05

    Trabzon ilaclamada cok eksik kaldi.Trabzon ziraat odasinin hepsi istifa etmeli.100 yilda başimiza bir bela geldi ondada hicbir işe yaramadiniz.Az onurunuz varsa hemen istifa edin.

    Yanıtla (2) (0)
  • Hasan Çepni Trabzon / 05 Ekim 2024 16:05

    Merhaba kullanılan ilaçın ismini öğrenebilir miyim acaba teşekkür ederim saygılar

    Yanıtla (2) (0)
  • Hasan Çepni Trabzon / 05 Ekim 2024 16:04

    Merhaba sizden ricam ilacın ismini bana yazabilir misiniz teşekkür ederim saygılar

    Yanıtla (2) (0)
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir