Giresun'da Keşap Kaymakamı Selin Sarı oldu! Selin Sarı kimdir?

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte Keşap Kaymakamı değişti.

Giresun'da Keşap Kaymakamı Selin Sarı oldu! Selin Sarı kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, 10'u İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatında, 292'si ise Vali Yardımcısı ve Kaymakam olarak Taşra Teşkilatında olmak üzere 302 Mülki İdare Amirinin görev yeri değiştirildi.

Söz konusu karar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince alındı.

Keştap'ta yeni kaymakam Selin Sarı

Giresun'un Keşap ilçesine, Edirne Eşme ilçesi Kaymakamı Selin Sarı atandı. Selin Sarı, Keşap kaymakamı olurken, mevcut kaymakam Nurullah Cemil Erciyas ise Gaziantep Nurdağı ilçesinde kaymakam olarak göreve başladı.

selin-sari-kimdir-1.webp

Keşap Kaymakamı Selin Sarı kimdir?

Kaymakam Selin Sarı, 04.12.1989 tarihinde Rize’de doğdu.

İlk ve ortaokulu Çayeli 9 Mart İlköğretim Okulu’nda okuduktan sonra lise eğitimini Rize Anadolu Lisesinde tamamladı.

Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 17 Aralık 2016 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 20 Temmuz 2017 de 105. Dönem Mülki İdare Amiri - Rize Kaymakam Adayı olarak görevine başladı.

İl stajını Rize’de, Kaymakam Refikliği stajını Ankara-Gölbaşı ve Yalova- Çınarcık Kaymakamlıklarında tamamladı.

Kaymakam Vekilliği görevini Samsun Yakakent Kaymakamlığı’nda yaptı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu bünyesinde yaptığı teftiş stajının ardından 8 ay süreli yurt dışı stajı sonrası Kaymakamlık Kursunu başarı ile tamamladı.

Sırası ile Denizli Çal Kaymakamlığı, Şanlıurfa Halfeti Kaymakamlığı görevinde bulundu.

Selin Sarı Halfeti ilçesindeki başarılı çalışmaları neticesinde 10 Ocak 2023 tarihinde İçişleri Bakanlığı ve Türk İdareciler Derneği tarafından "Başarılı idareci merhum Vali Celalettin Tüfekçi Meslek Ödülü"nü alarak yılın başarılı idarecisi seçildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler