Trabzon Havalimanı yetersizliği turizmcilere mi kesiliyor?

Trabzon Havalimanı'nın güvenliğini ve düzenini sağlamak amaçlı, Trabzon Valiliği tarafından alınan kararla ilgili olarak TÜRSAB Bölge Başkan Yrd. Mehmet Ali Tuna açıklamalarda bulundu.

Trabzon Havalimanı yetersizliği turizmcilere mi kesiliyor?

Trabzon Valiliği'nin Trabzon Havalimanı'nda güvenlik ve düzeni sağlamak amacıyla aldığı yeni kararlar, turizm sektöründe endişe yarattı. TÜRSAB Bölge Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tuna, uygulamanın turizmcilere olumsuz yansımaları olacağını belirtti.

Tuna, açıklamasında şunları söyledi: "Belirtilen uygulamanın turizmcileri olumsuz etkileyeceğini düşünmekteyiz. Kararın duyurulması öncesinde bizlerle ve sektörle detaylı bir değerlendirme yapılması uygun olurdu."

mehmet-ali-tuna.jpeg

Mehmet Ali Tuna, Trabzon Havalimanı'nın bölge turizminin kapasitesinin çok altında olduğunu ve mevcut otopark alanının yetersizliğine dikkat çekerek, "Birkaç uçak üst üste geldiğinde otopark alanları tamamen doluyor, seyahat acentalarının transfer faaliyetleri sorunlu ve sıkıntılı yürütülüyor. Valiliğimizce alınan karar, şehrimizin turizmini, turizm hizmeti veren seyahat acentalarını ve misafirleri olumsuz etkileyecektir," dedi.

Tuna, yeni havalimanı inşasının uzun yıllar alacağı düşüncesiyle, mevcut havalimanının yetersizliklerinin dikkate alınarak iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı. "Transfer faaliyetlerimizle ilgili tüm süreçler, havalimanımızın yetersizlikleri dikkate alınarak iyileştirilmeli ve turizmimizin zarar görmeyeceği şekilde çözümler üretilmelidir," dedi.

"Mevcut eksiklikler ve yetersizliklerin faturası turizme kesilmemeli," diyen Tuna, ilgili tüm kurumların ve sektör paydaşlarının bir araya gelerek çözüm odaklı uygulamalar üretmesi gerektiğini ifade etti.

Son olarak, alınan kararın ve havalimanında yapılacak uygulamaların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirten Tuna, "Açıklamada belirttiğimiz detaylar göz önünde bulundurularak, başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm yetkililere bu konudaki hassasiyetimizi iletmek görevimiz ve sorumluluğumuzdur," diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler