GÜDAK Kostan Dağı'nda tarihi ve doğal zenginlikleri keşfetti!

GÜDAK Kostan Dağı'nda tarihi ve doğal zenginlikleri keşfetti
GÜDAK Kostan Dağı'nda tarihi ve doğal zenginlikleri keşfetti!

Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) üyesi sporcular rotalarını Osmanlı-Rus harbinden kalma çok sayıda kalıntı ve şehitliğin bulunduğu Kostan Dağı’na çevirdi.

Kulüp üyesi 21 sporcu 2 bin 280 metre rakımdaki Kostan Dağı geçidinden başlayarak eski tarihi topçu yolunu takip edip zirvelerden 2 bin 552 metre rakımdaki Dölek Boğazı’ndaki şehitliğe ulaştı.

Burada şehitler için dua ederek yoluna devam eden sporcular Osmanlı-Rus harbi döneminden kalma çok sayıda kalıntı, siper, karargah yapısını görme fırsatı yakaladı.
Karla kaplı zirveleri, kar sularıyla coşan dereleri aşarak Alacaçayır Yaylasına ulaşan sporcular Büyük Yayla ve devamında etrafındaki 105 yaylanın merkezi konumundaki Taşköprü Yaylasına ulaşarak 20 kilometrelik parkuru tamamladı.

GÜDAK Kostan Dağı'nda tarihi ve doğal zenginlikleri keşfetti!

Fatih Sultan Mehmet Han’ın Trabzon’u fethe gittiği sırada yaptırdığı rivayet edilen ve yaylaya adını veren taş köprüde fotoğraf çektiren sporcular etkinliğin ardından kente geri döndü.
Etkinlik sorumlusu ve rehberi Burak Soydaş, güzergah üzerinde eski mevziler, siperler, tarihi yollar, ormanlar, çiçekler ve kar kütleleri gördüklerini belirterek “Havanın güzel olmasıyla beraber muhteşem bir görüntüye şahitlik ettik. Çiçeklerle dolu yollardan geçerken hem doğanın hem de tarihin izlerini sürmenin mümkün olduğu parkurun zorlu ama bir o kadar da keyifli olduğunu kaydeden Soydaş, “Etkinliğimiz sırasında doğanın eşsiz güzellikleriyle karşılaştık. Tarihi ve doğal dokunun iç içe geçtiği bu rota, bizlere hem fiziksel hem de ruhsal olarak huzur verdi. Yorucu ama bir o kadar da güzel bir yürüyüş olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Doğayla baş başa kalmanın, bu tür doğayla iç içe aktivitelerin hem fiziksel sağlığı hem de zihinsel huzuru destekleyen en önemli etkinliklerden birisi olduğunu ifade eden sporculardan Damla Atalay ise “Bu etkinlik hem doğayla iç içe olma fırsatı sundu hem de tarihimizin önemli noktalarına dokunma şansı verdi. Doğanın içinde zaman geçirmek, fiziksel sağlığın yanı sıra zihinsel ve duygusal iyilik halini de destekliyor. Ayrıca şehrimizin birçok tarihi ve doğal öneme sahip noktalarındaki bu tür etkinliklerle tarihimizi ve çevresel bilgi birikimimizi artırıyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir