Hangi anne çocuğunu atar?

RİZE'de 1.5 yaşındaki kızı Şeymanur Özalp'i 6'ncı kattaki evlreninin penceresinden atarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan anne 38 yaşındaki Derya Özalp'in yargılanmasına Rize Ağır Ceza

Hangi anne çocuğunu atar?
RİZE'de 1.5 yaşındaki kızı Şeymanur Özalp'i 6'ncı kattaki evlreninin penceresinden atarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan anne 38 yaşındaki Derya Özalp'in yargılanmasına Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Davanın bugünkü ilk duruşmasına tutuklu anne Derya Özalp, duruşmada hazır bulundu. Çocuğu olmadığını, 5 yıl süren tedavinin ardından bir kız çocuğu dünyaya getirdiğini anlatan Derya Özalp, kızını camdan atmadığını söyledi. Tanıkların ilk anda bu yönde ifade verdiğini, ancak daha sonra ifadelerinde tam olarak görmediklerini söylediklerini anlatan Özalp şöyle dedi:

“Zaten bir anlık ihmalim yüzünden kızımı kaybettim. Bunun cezasını ömür boyu çekeceğim. Hangi anne çocuğunu camdan atar? O gün gözümün önünden kayboldu. Yatak odasının penceresinin açık olduğunu görünce aşağıya baktım. Kızımı orada gördüm. Pencerenin önünde duran komodine çıkmış, aşağıya düşmüş. Beraatımı istiyorum.”

Duruşma sırasında anne Derya Özalp ile baba Talip Özalp gözyaşlarını tutamadı. Mahkeme heyeti, Derya Özalp'in tutukluluk halinin devamını, psikolojik durumunun incelenmesini ve olay yerinde yeniden keşif yapılmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

OLAY YERİ RAPORU: ÇOCUK SAVRULMUŞ

Rize Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin olay yerinde yaptıkları inceleme sonrasında hazırladıkları raporda, küçük kızın düştüğü yer ile pencere arasındaki mesafe gözönüne alındığında olayın ancak bedenin savrulması ile oluşabileceği görüşüne yer verildi. Küçük kızın sandalyeye, oradan da cama çıkarak düşmesi durumunda cesedin binaya daha yakın olması gerektiği, ancak küçük kızın cansız bedeninin daha da ileride olduğu görüşü raporda yer aldı. Görgü tanıklarının ifadelerini doğrulayan raporun, anne Derya Özalp'in küçük kızını camdan savurarak aşağıya attığı yönündeki kanaati güçlendirdiği belirtildi.

Olay Portakallık Mahallesi Kubilay Sokak üzerindeki Kurtuluş Apartmanı'nda 27 Haziran 2009 günü meydana geldi. 1.5 yaşındaki Şeyma Özalp, 6'nci kattaki evlerinin penceresinden düştü ve beton zemine çarparak can verdi. Bazı görgü tanıkları anne Derya Özalp'in bebeği pencereden attığını ileri sürünce Derya Özalp tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler