Karadenizde tek hayvan hastahanesi
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi tam teşekküllü olarak Karadeniz Bölgesi’nde hizmet veriyor.Yaklaşık 3 yıl önce hizmete açılan Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, 4 anabilim dalından oluşuyor. 17 öğretim üyes
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi tam teşekküllü olarak Karadeniz Bölgesi’nde hizmet veriyor.
Yaklaşık 3 yıl önce hizmete açılan Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, 4 anabilim dalından oluşuyor. 17 öğretim üyesi, 4 araştırma görevlisi ve uzman veteriner hekimi ile bölgeye hitap eden Hayvan Hastanesi, yıl içerisinde yaklaşık bin hasta kabul ediyor. Sahipleri tarafından hekimlere teslim edilen hastalar, CR(bilgisayarlı rontgen), büyük ve pet hayvanlar için anestezi cihazları, video otoskop, endoskop ve laparaskop sistemleri laboratuvar imkanlarından yararlanabiliyor.
Tam kapsamlı iki adet pet operasyon salonu ve 1 adet at operasyon salonu bulunduğunu ifade eden OMÜ Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özak, Karadeniz Bölgesi’nde geniş imkanlara sahip ilk ve tek hayvan hastanesi olduklarını söyledi. Başta Samsun olmak üzere Artvin, Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Sinop, Amasya, Tokat ve Çorum illerinden hasta müracaatı aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Ahmet Özak, “Tam kapsamlı olarak yaklaşık 3 senedir hizmet vermekte olduğumuz hastanemizde, gerek eğitim öğretim gerekse hastaların tedavi edilmesi yönünden ileri düzeyde çalışmalar yapılmaktadır. Tüm muayene ve operasyon uygulamaları alanında en iyi eğitim almış 17 öğretim üyesi tarafından sürdürülmekte olup, çok kısa sürede hayvan sahiplerinin ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetine cevap verebilir duruma gelmiştir. Gelen hayvanlara ortopedik, genel cerrahi, göz, batın cerrahisi ayrıca jinekolojik tanı ve tedaviler ile iç hastalıkları yönünden de uygulamalar yapılmaktadır. Büyükbaş hayvanlarda tüm hastalıklar ayakta veya hastanedeki uygun odalarda uzun süreli tedavileri yapılmaktadır. Gelecek hedeflerimiz arasında hem teknolojik hem de fiziksel şartların dünya standartlarında olması için uğraş vermek” dedi.