Karadeniz'e müdahale edilecek

Doğu Karadeniz yöresindeki sel, çığ ve heyelan gibi doğal afetlere en kısa sürede müdahale edebilmek için Trabzon'da, Valilik ve Türk Kızılayı işbirliğinde bir afet müdahale ve lojistik merkezi kurulması amacıyla çalışma başlatıldı. AA muhabirinin Trabzon

Karadeniz'e müdahale edilecek

Doğu Karadeniz yöresindeki sel, çığ ve heyelan gibi doğal afetlere en kısa sürede müdahale edebilmek için Trabzon'da, Valilik ve Türk Kızılayı işbirliğinde bir afet müdahale ve lojistik merkezi kurulması amacıyla çalışma başlatıldı.


AA muhabirinin Trabzon Valiliğinden aldığı bilgiye göre, kentte kısa süre önce göreve başlayan Vali Recep Kızılcık, Doğu Karadeniz'de meydana gelen sel, çığ ve heyelan gibi olaylara anında müdahale edebilmek için yörede bir afet müdahale ve lojistik merkez kurulması amacıyla çalışma başlattı.

Bu kapsamda, Vali Kızılcık'ın, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ile görüşmesinin ardından, söz konusu merkezin kurulması amacıyla Trabzon'daki Eski Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğüne ait depoların olduğu bölüm ve çevresindeki arazi, Trabzon İl Özel İdaresi tarafından, Türk Kızılayına devredildi.

Bin metrekaresi kapalı yaklaşık 3 bin metrekarelik alanda kurulacak afet müdahale ve lojistik merkezi sayesinde, gerektiğinde Trabzon'un çevresindeki illerde meydana gelebilecek afetlere de müdahale edilebilecek.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kentte göreve başladığında, engebeli arazisi ve yağışlı iklimi olan yöredeki afetlere en kısa sürede müdahale edilmesi için bir ''Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'' kurulması fikrinin ortaya çıktığını söyledi.
Daha sonra merkezin kurulması için çalışma başlattığını anlatan Vali Kızılcık, ''Trabzon'da göreve başladığımda, engebeli coğrafi yapısı ve yağışlı iklimi ile her zaman sel, çığ ve heyelan gibi afetlerine maruz kalabilecek bölgemizde böyle bir merkezin eksikliği beni şaşırttı ve merkezin kurulması için çok hızlı bir çalışma başlattım'' dedi.

-MERKEZ BÖLGE İLLERİNE HİZMET EDECEK-

Vali Kızılcık, projenin kurulmasında Küçükali'nin Trabzonlu olmasının avantaj olduğunu belirterek, ''Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi, Küçükali'nin desteğiyle en kısa sürede kurulacak. Samsun ve Erzurum'dan sonra Trabzon da kurulacak bu merkez, bölge illerimize de hizmet verecek. Afetlerde ilk müdahaleyi en kısa zamanda yapacak'' şeklinde konuştu.

Son günlerde Trabzon'a komşu olan Giresun ve Rize'deki sel olaylarına işaret eden Vali Kızılcık, ''bugünlerde tabii afetlerle uğraşıyoruz. Giresun'da 2. kez önemli bir hasar oldu. Rize ve Trabzon'da heyelan dışında ciddi bir riskle karşılaşmadık, ama bu, 'yarın böyle bir riskle, tabii afetlerle karşılaşmayacağız' anlamına gelmez'' ifadelerini kullandı.

-''CAN VE MAL KAYIPLARININ ÖNÜNE GEÇİLECEK''-

Vali Recep Kızılcık, afetlere ilk müdahalenin çok önemli olduğunu anlatarak, ''devlet olarak afetlerle karşı karşıya kalabileceğimizi öngörerek, bu tür olaylara anında müdahale edebilmek için Kızılay'ın da desteğiyle Trabzon'da bir Kızılay Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi kurma kararı aldık'' diye konuştu.

Merkezin kurulmasıyla, yöredeki afetlere en kısa sürede müdahale edilerek can ve mal kaybının önüne geçileceğini kaydeden Vali Kızılcık, merkezin en kısa sürede hayata geçirileceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler