Kızılay'dan Artvin'e acil destek

Türk Kızılayı, şiddetli yağışın etkili olduğu Artvin'in Borçka ilçesine, 3 adet müdahale aracı, 60 çadır, 550 battaniye, 30 yatak, bin 620 şişe içme suyu ve 10 mutfak seti gönderdi. Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, Artvin'in Borçka ilçesinin Kaleköy

Kızılay'dan Artvin'e acil destek
Türk Kızılayı, şiddetli yağışın etkili olduğu Artvin'in Borçka ilçesine, 3 adet müdahale aracı, 60 çadır, 550 battaniye, 30 yatak, bin 620 şişe içme suyu ve 10 mutfak seti gönderdi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, Artvin'in Borçka ilçesinin Kaleköy Köyü'nde şiddetli yağış nedeniyle 3 katlı bir evin yıkılması ve bazı yerleşim yerlerinin zarar görmesinin ardından acil olarak harekete geçildiği belirtildi.

Türk Kızılayı'nın meteorolojik gelişmeleri yakından takip ettiği ve hazırlıklarını buna göre yaptığı vurgulanan açıklamada, şiddetli yağışın etkili olmaya başladığı ilk günden itibaren tüm hazırlıklarının tamamlanmış olduğu ifade edildi. Yağışın etkili olduğu Borçka bölgesinde ilk olarak tespit çalışması yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Buna göre, ilk etapta Erzurum'da bulunan Türk Kızılayı Kuzeydoğu Anadolu Afet Müdahale ve Lojistik Markezi'nden 3 afet müdahale aracı, 4 afet müdahale uzmanı ile birlikte 60 çadır, 550 battaniye, 30 yatak, bin 620 şişe içme suyu ve 10 mutfak seti gönderildi.

Bölgeye ulaşan Türk Kızılayı ekibi, insani yardım çalışmalarına süratle başladı. Türk Kızalıy afet müdahale uzmanları, bölgede çalışma yapan ekiplere de destek verecek.

Türk Kızılayı, bölgede ortaya çıkabilecek ek insan gücü ve yardım malzemesi ihtiyacının karşılanabilmesi için hazırlıklarını tamamladı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler