Kızılcık Polis Okulu'nda konuştu

Trabzon Polis Meslek Yüksekokulu'nda öğrencilere seslenen Kızılcık, "Temel göreviniz önleyici kolluktur, yani suç işlenmeden önüne geçmektir" dedi. "Güvenlik ve insan temel hak ve özgürlükleri" konularında öğrencilere konferans veren Vali Kızılcık, "Özgür

Kızılcık Polis Okulu'nda konuştu

Trabzon Polis Meslek Yüksekokulu'nda öğrencilere seslenen Kızılcık, "Temel göreviniz önleyici kolluktur, yani suç işlenmeden önüne geçmektir" dedi.

 "Güvenlik ve insan temel hak ve özgürlükleri" konularında öğrencilere konferans veren Vali Kızılcık, "Özgürlükler ile güvenlik arasındaki dengeyi sağlayan yönetimler başarılı olur" diye konuştu. Güvenlik ile insan temel hak ve özgürlüklerinin en iyi sağladığı yönetim şeklinin "demokrasi" olduğunu anlatan Vali Kızılcık, şunları söyledi: "Demokratik sistem,
diğer sistemlere göre daha çok insanın faydasınadır. Ulu Önder Atatürk'ün kurup bizlere emanet ettiği devletimizin demokratik olmasından haz duyup mutlu olmalıyız."

Polisin en öncelikli görevinin vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini hukuk çerçevesinde en iyi şekilde kullanmalarına yardımcı olmak olduğunu anlatan Vali Kızılcık, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Görev yaptığınız süre içerisinde her şeyden önce vatandaşın hak ve özgürlüklerini en iyi şekilde kullanmasını sağlamak temel amacınız olmalı. Kantarın topuzunu bir yana kaçırdınız mı farklı sonuçlarla karşılaşırsınız. Şöyle bir durumda söz konusu. Bizler gösteri ve yürüyüş esnasında insanlar suç mu işleyecek diye tedbir almayız. Tam aksine vatandaşlarımızın en iyi şekilde temel hak ve özgürlüklerini kullanabilmeleri adına tedbir alırız."

Güvenliğin olmadığı bir yerde huzurun da olmayacağını belirten Vali Recep Kızılcık, şunları söyledi: "Güvenliğin olmadığı bir yerde kalkınmadan, huzurdan, refahtan kısacası güzellikten söz edilemez. Uluslararası sermaye, güvenlik sorunu olan bir yere yatırım yapmaz. Dünyanın hangi köşesinde güvenlik varsa, huzur varsa oraya yatırım yapar. Güvenlik sağlanırsa devlet müreffeh bir devlet olur."

TEKNOLOJİYİ İYİ KULLANALIM
Değişen dünya ve gelişen teknolojiye uyum sağlamak ve suçlularla en iyi şekilde mücadele edebilmek için güvenlik mensuplarının da donanımlı yetişmesi gerektiğini ifade eden Vali Kızılcık, şöyle konuştu: "Toplumu suçlulardan koruyabilmek için devlet olarak dimdik ayakta durmalıyız ki, kanunlara saygılı vatandaşlarımıza da güven verelim. Günümüzün teknolojisini en iyi şekilde kullanan suçlularla mücadele de sizlerinde donanımlı olmanız gerekir. İşte bu noktada meslek içi eğitimin önemi ortaya çıkıyor.

İnsan her şeyin temelidir. Çağın şartlarına uygun donanımlı personele sahip değilseniz başarılı olmanız mümkün değil. Biz de günümüz şartlarında hızla değişen sorunlarla ancak kamu kurumlarında meslek içi eğitime ağırlık verilmesiyle mücadele edilebileceğini düşünüyoruz."
Emniyet güçlerinin çok önemli bir görevi ifa ettiğini ve görevlerini yerine getirirken empati yapmalarının önemine vurgu yapan Vali Kızılcık, konuşmasını şöyle tamamladı: "Temel göreviniz önleyici kolluktur. Yani suç işlenmeden önüne geçmektir. Bu mülki bir görevdir. Siz bu görevi ilde benim adıma, vali adına yaparsınız. Bu son derece önemli bir görevdir ve bu size duyulan güvenin göstergesidir. Sizler görevinizi en iyi şekilde yapmalısınız ki adalet tam anlamıyla tesis etsin."

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler