KTÜ Trabzon kopuk iki şehir

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) aylık meclis toplantısı Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alemdar Bayraktar ve bölüm dekanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.  TTSO Başkanı Şadan Eren, açılış konuşmasında 2008 y

KTÜ  Trabzon kopuk iki şehir

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) aylık meclis toplantısı Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alemdar Bayraktar ve bölüm dekanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

 

TTSO Başkanı Şadan Eren, açılış konuşmasında 2008 yılının ekonomik anlamda zorluklarla geçeceğini belirterek, Trabzon'a yansımaları hakkında bilgi verdi.

Eren, “Bugün ülkemizin en önemli sorunlarından biri istihdam sorunudur. Trabzon'da da aynı sorun yaşanıyor. Bu sorunu yerel bazda çözmek mümkün değildir. İstihdamın sağlanması için yatırım yani büyüme gereklidir. Sanayide giderek artan boyutta ara eleman ve kalifiye eleman işgücüne ihtiyaç vardır. Günümüzde mesleki eğitime bu anlamda ihtiyaç vardır. Bu anlamda Karadeniz Teknik Üniversitesi ve ilgili bölümleriyle bu konuda bir dizi çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 

GENÇLERİ BİLGİSAYAR BÖLÜMÜNE YÖNLENDİRMELİYİZ

Daha sonra KTÜ Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Alemdar Bayraktar, fakülte hakkında sunumunu yaparak TTSO üyelerinin KTÜ'den her şekilde faydalanması gerektiğini söyledi.

Bayraktar, fakültelerin ve laboratuarların yenilendiğini belirterek, TTSO üyelerinin ziyaret etmesi gerektiğini ifade etti. Öte yandan Bayraktar, KTÜ Bilgisayar Mühendisliği Fakültesi'nin bölgeye en çok hizmet edecek bölüm olduğunu söyleyerek, “Gençlerimizi buraya yönlendirmeliyiz. Özellikle yazılım konusuna gençlerimizi bilinçlendirerek, gelecekte iş sıkıntısı yaşamamalarını sağlayabiliriz” dedi. 

 

KOPUK ŞEHİR

Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy Bayraktar'ın konuşmasının ardından yaptığı açıklamada, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Trabzon'un faydalanamadığının altını çizerek, “Üniversite ile şehir arasında sadece Değirmendere köprüsü var. Şehirle olan bu kopukluk acaba KTÜ'den mi kaynaklanıyor, yoksa bizlerden mi? Daha fazla toplantı yapılması gerekiyor. Meclis üyelerimiz burada hocaları bulmuşken daha fazla soru sorması gerekiyor. Teknolojik anlamda Türkiye, 1000 yılda gerçekleştiremediği büyümeyi son 25 yılda gerçekleştirmiştir. Bu anlamda da KTÜ'den faydalanmalıyız” dedi.

 

Bu konu üzerine ise KTÜ Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Alemdar Bayraktar, “Sizlerin tecrübeleriyle bizim teknik bilgilerimizi bir araya getirecek ortamlar sağlandıkça Trabzon daha hızlı kalkınacaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler