Maçka'da Heyelan Tehlikesi

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde Maçka Belediyesi tarafından çalışmalarına 2 ay önce başlanan yol çalışması heyelan başlangıcına neden oldu. Karışdüzü mevkiinden geçmesi planlanan yolun çalışmaları sırasında altında yer altı suyu olduğu öğrenilen arazide çatla

Maçka'da Heyelan Tehlikesi

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde Maçka Belediyesi tarafından çalışmalarına 2 ay önce başlanan yol çalışması heyelan başlangıcına neden oldu. Karışdüzü mevkiinden geçmesi planlanan yolun çalışmaları sırasında altında yer altı suyu olduğu öğrenilen arazide çatlaklıklar ve çökmeler oluştu. Arazinin hemen altı kısmında bulunan evler ise heyelan riskine karşın tehdit altında.

EVİNİ BOŞALTTI
Jeoloji Mühendisi olan Selim Koçhan olayla ilgili “Arazimizin altında su olduğunu söylememize rağmen çalışmalara devam edildi. Kazı çalışmaları sürerken yer altı suyu ortaya çıktı ve hareketlilik başladı. 6 dönüm fındıklığım ve evimin bulunduğu arazide çökme ve çatlama var. 40 senedir bu evde oturuyorum, evimi boşaltmak zorunda kaldım” dedi.


Trabzon'un Maçka İlçesi'nde Karışdüzü mevkiinden geçmesi planlanan yolun çalışmaları sırasında altında yer altı suyu olduğu öğrenilen arazide çatlaklıklar ve çökmeler oluştu.

Arazinin hemen altı kısmında bulunan evler ise heyelan riskine karşın tehdit altında.
Yapımına başlanan yolun hemen kenarında bulunan Selim Koçhan'a ait ev heyelan nedeniyle tehlike altından olduğundan dolayı boşaltıldı.
Jeoloji Mühendisi olan Koçhan olayla ilgili şunları söyledi, “Yolun yapımına 2 ay önce başlandı. 15 gün önce evimin önüne kadar geldi yol.

Arazimizin altında su olduğunu söylememize rağmen çalışmalara devam edildi. Kazı çalışmaları sürerken yer altı suyu ortaya çıktı ve hareketlilik başladı. O günden bu zamana kadar yukarıda bulunan 6 dönüm fındıklığım ve evimin bulunduğu arazide çökme ve çatlama var.

40 senedir bu evde oturuyorum, evimi boşaltmak zorunda kaldım. Kardeşlerimin evine sığındım”
Belediye ekipleri arazide oluşan 4 metre derinliğindeki çatlakları naylonlarla kapatarak kendilerince önlem almış. Heyelan tehlikesi altında olan bölgeye girişi engellemek için ise güvenlik şeridi çekmeyi yeterli görmüş. Arazide bulunan bütün fındık fideleri kurumuş.

Arazinin hemen altında bulunan 20 hane bunlardan 6'sı apartman, Kaymakamlık binası ve sağlık ocağı heyelan tehdidi altında bulunuyor.
Yağmurların başlamasının bir felakete neden olacağını belirten Koçhan, “25 bin YTL ye aldığım fındıklığım hareketten dolayı kurudu, bunun yanı sıra evimden oldum.

Belediyenin bunun altından kalkamayacağını düşündüğüm için devletin gerekli kurumlarının zararımı karşılamasını istiyorum. Yağmurların yağması durumunda arazinin alt tarafında bulunan evler tehdit altında olacak, Sonbahar yağmurları başladığından bu hareketlenme tetiklenecek. Felaket oluşmadan önlem alınmasını çare bulunmasını bekliyorum” dedi.
Koçhan araziye bağladıkları iplerle hareketi saptadıklarını belirtti.

Taka Gazetesi


HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler