Ordu'da domuz gribi tatili

Ordu Merkez Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu, İl Sağlık Müdürlüğü kararıyla 1 hafta süre ile tatil edildi. Artan devamsızlıklar nedeniyle okulda 10 kişilik sağlık ekibiyle yapılan sağlık taramasında gribal enfeksiyonların yayılabileceği endişesi

Ordu'da domuz gribi tatili

Ordu Merkez Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu, İl Sağlık Müdürlüğü kararıyla 1 hafta süre ile tatil edildi. Artan devamsızlıklar nedeniyle okulda 10 kişilik sağlık ekibiyle yapılan sağlık taramasında gribal enfeksiyonların yayılabileceği endişesiyle 5 günlük kapatma kararı alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Yılmaz Dündar, tatil kararının tedbir amaçlı verildiğini söyledi. Bu konuda dezenfekte ve okulun fiziki sorunlarının giderilmesi gibi çalışmaların başlatıldığını ifade eden Dündar, "Söz konusu okulda geçen hafta baya bir devamsızlık oranı oldu. Sabahçı öğrencilerde devamsızlık yüzde 35 oranında, öğleci öğrencilerde ise yüzde 14 oranında devamsızlık oldu. Bizde bu devamsızlığın sebebini araştırmak için bir çalışma yaptık. Sonucunda grip salgınının ve

hastalarının olduğunu tespit ettik. Bir kısmının hastanede yatarak bir kısmında hastalığı evinde atlatmaya çalıştığını belirledik. Buraya biz 5 hekim ve 5 hemşireyle bir sağlık taramasında bulunduk. Tarama sonucunda gribal ve üst solunum enfeksiyonlarının yaygın olduğunu bir de okulun fiziki şartlarında sorunlar olduğunu örneğin kaloriferinin çalışmadığını tespit ettik. Bu nedenlerden dolayı üst solunum enfeksiyonların yayılacağından endişe ederek 5 günlük kapatma kararı aldık" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler